Proč nemohu razítkovat projektovou dokumentaci razítkem revizního technika?

(1/9) > >>

Pavel Horský:
Někteří přispěvatelé si v jiném vláknu ťukali na čelo s tím, že toto prostě může dělat jen blázen. Proč?

Vlado Konrád:
Prečo by mal razítkovať PD revízny technik? Čo má s PD spoločné?  Naviac ak by sme to dotiahli do dokonalosti projekt pre stavebné povolenie, teda neviem ako v čechách ,  ale u nás môže podpísať a oraziť len autorizovaný stavebný inžinier so skúškami na SKSI.
Realizačnú dokumentáciu môže naprojektovať a podpísať aj "vyučený kuchár"  a teda môže podpísať a oraziť aj revízny technik. Nejako to zákonodárci, ťažko platení z našich daní podcenili.

Výcuc zo stavebného zákona:
(2) Projektovou činnosťou sa rozumie
a) vypracovanie územnoplánovac ích podkladov a územnoplánovac ej dokumentácie,
b) vypracovanie dokumentácie potrebnej na vydanie územného rozhodnutia,
c) vypracovanie projektu stavieb potrebného na vydanie stavebného povolenia vrátane statických a dynamických výpočtov konštrukcií stavieb a projektového energetického hodnotenia.

Všetko ostatné nie je projekčná činnosť.  :)

Vlado Konrád:
A ešte doplním, STN 332000-6 a kruh sa uzavrel. Opos sa nedá vydať na PD pre stavebné konanie s razítkom projektanta so skúškami na TI a SKSI, ale dá sa vydať na realizačný projekt nakreslený hocikým  :). Život nie je peříčko

František Šohajda:
Já osobně nemám nic proti orazítkování razítkem RT!
Ale na projektu by mělo být razítko se státním znakem (ČKAIT) které u RT nikdy nesmí být!!
Někde jsem to slyšel na školení elektro!........
Nejsem projektant, projekty kontroluji dost často a nikde jsem zatím neviděl razítko jiné, jak se státním znakem!

Vlado Konrád:
Čo rieši razítko RT na PD ? Ten totiž nezodpovedá za skutkový stav, za ten zodpovedá montážna organizácia a jej poverený pracovník, alebo autorizovaný stavebný inžinier. Iba ak ba projektoval realizačnú PD a potom je to OK

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana