Proč nemohu razítkovat projektovou dokumentaci razítkem revizního technika?

<< < (8/9) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl  01.11.2019, 07:19

...
Ale ruku na srdce, když se budeme bavit o rodiným domku nebo bytu, kdo z nás není podle "lepší" dokumentace pro stavební povolení, schopen udělat v bytě/domku elektronistala ci, tak není elektrikář.
...

OK, ale všechno má svoje hranice.
Provozovatel by měl mít k dispozici dokumentaci skutečného provedení stavby.
Pokud přijde elektrikář co to "umí",  podle svých zvyklostí v rámci nějakých hranic daných "2130, 7-701,...",  vůbec to nemusí být špatně, ono se to často ani nepodaří udělat úplně přesně podle projektu, pokud je.
Ale co s tou dokumentací?
Bez ní by se to nemělo zrevidovat a tedy zkolaudovat a používat.

Milan Hudec:
U jednoduchých instalací jsou v praxi důležité tyto věci.
Foto kde jsou patrny trasy odkaď kam.
Poukázání na fígle typu přechod do TT  a pod.
Výpis norem dle kterých byla instalace vymyšlena.

Pavel Horský:
Citace: Vít Rotrekl  01.11.2019, 07:19

Ale ruku na srdce, když se budeme bavit o rodiným domku nebo bytu, kdo z nás není podle "lepší" dokumentace pro stavební povolení, schopen udělat v bytě/domku elektronistala ci, tak není elektrikář.

Co je to "lepší dokumentace pro stavební povolení"?
Já měl za to, že je jasně dáno, jak má PD ke stavebku vypadat.
Vše navíc vlastně už líže paty prováděčce.
Jistě se tu bavíme o tzv. jednostupňovce . Ta nemá nikde oporu a řekl bych, že je to jen takový řečnický termín, který znamená "PD za málo peněz ve stavu, aby elektrikář věděl". Ale co já vím, jaké kvalifikace bude onen odborník? Pokud vím, tak dnes bytové a domovní elektroinstala ce provádí každý, kdo si jednou udělal padesátku a to je kolikrát dílo  :)

František Šohajda:
Citace

Ale co s tou dokumentací?
Bez ní by se to nemělo zrevidovat a tedy zkolaudovat a používat.

Ten elektrikář co neumí udělat "dobře" RD a revizák jej bezpečně zrevidovat ,  tak jak dostane schopný projekt na větší akci (projeket mu nepomůže) -sedne na zadek a neví jak dál!! :o
I když to není OK podle předpisů -norem!! (ten RD)
(Nejsem proti absenci projektů!!)

Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský  01.11.2019, 09:53

Co je to "lepší dokumentace pro stavební povolení"?
Já měl za to, že je jasně dáno, jak má PD ke stavebku vypadat.
Vše navíc vlastně už líže paty prováděčce.
Jistě se tu bavíme o tzv. jednostupňovce . Ta nemá nikde oporu a řekl bych, že je to jen takový řečnický termín, který znamená "PD za málo peněz ve stavu, aby elektrikář věděl". Ale co já vím, jaké kvalifikace bude onen odborník? Pokud vím, tak dnes bytové a domovní elektroinstala ce provádí každý, kdo si jednou udělal padesátku a to je kolikrát dílo  :)

Ano, jak rikas lize paty provadecce. Pokud se nemylim, tak pro stavebni povoleni na RD staci mit vyreseny pripojeni k inzenyrskym sitim a pripojeni dulezitych "technologickyc h" casti. Za coz povazuji napriklad pripojeni a umisteni kotle/bojleru na ohrev TUV, cerpadla na cerpani vody ze studny, kdyz neni vodovodni pripojka, pripojeni  tlakove kanalizace atp... Ostatni uz je na vic.
Pod pojmem Lepsi dokumnetace pro stebko si predstavuji neco podobneho jak jsem prilozil ve svem predchozim prispevku.
A nikde jsem nepsal ze to delam zadarmo, samozrejme ze si to necham zaplatit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana