Je závadou napájení stykače blokování z L3?

<< < (6/6)

Vlado Konrád:
Citace: Jiří_Hrubý  28.10.2019, 18:53

Tak jinak, jedna věc je, že obecně se určuje jen směr točivého pole, ovšem pro paralelní provozování zdrojů, či kruhování je nutné mít to sebe sfázovaný.
A jestliže z generátorových svorek U V W poleze L1, L2, L3, nevím proč by se tak neměly nazývat.
V principu je samozřejmě jedno, jestli v běžné změřím točivé pole mezi L1 L2 nebo L2 L3, pořád si tu "první" vyberu jakou chci...

To beriem. Ktorý je ale ten referenčný generátor na ktorý sú nafázované všetky ostatné ? Ak sfázujem dve siete ktorá bude prvá fáza? Prvá fáza je fikcia.  Fázy môžu byť len totožné ak ide o  fázovanie sietí. Alebo majú súhlasné točivé pole. To L1, L2, L3 hovorí len o tomto.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: David Hruda  28.10.2019, 21:46

V případě více stykačů s cívkami napájenými z různých fází v době vt vždy.

Taky nikdy.

Jenom bude na cívkách okolo 200V a to se projeví jejich drnčením a rychlému odchodu do relátkového nebe.

David Hruda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  29.10.2019, 06:58

Taky nikdy.

Já to sice nikdy neměřil, ale spálených cívek jsem pár viděl.
Myslím, že:
a. 200V tam bude v případě dvou podobných cívek. Pokud budou značně rozdílné, napětí bude vyšší
b. 200V cívku nespálí

Václav Třetí:
Citace: David Hruda  29.10.2019, 08:07

Já to sice nikdy neměřil, ale spálených cívek jsem pár viděl.
Myslím, že:
a. 200V tam bude v případě dvou podobných cívek. Pokud budou značně rozdílné, napětí bude vyšší
b. 200V cívku nespálí

U rozdílných cívek bude napětí na jedné z nich vyšší (ta s menší spotřebou) a na druhé nižší. Součet napětí bude dávat 400V s nějakou tolerancí, podle okamžitého napětí v síti.

200V cívku nespálí, nejpozději po prvním sepnutí NT stykač zůstane v sepnuté poloze a pokud je v pořádku, nebude ani nijak zásadně vrčet. Co pamatuji z dob, kdy v síti 220V bývalo podpětí i mimo toleranční pole, tak stykače s cívkou 220V držely a mnohdy i bez problémů spínaly při 180V.(Pro mladší kolegy: při 220V bývalo min. 198V, max. 242V)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana