Jaký byste doporučili průřez vodiče v závislosti na proudu?

<< < (17/27) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý  31.10.2019, 16:07

Hmm, první, co udělá nespokojený uživatel, že tam narve pětipsa

Citace: Václav Třetí  31.10.2019, 13:46

Není snad jedno, zda nějaký blázen vezme rozdvojku nebo třeba pětipsa

Hej, to je všetko svätá pravda zo života chlapi, len ja sa snažím na odbornom fóre uvažovať o bezpečnosti jak zodpovedný elektrikár a nie jak nespokojný blázon. ten nech si po mojom odchode robí čo chce
Ja iba chcem inštaláciu zriadiť tak, aby som čo najviac znížil riziká pri jej normálnom používaní, a dvojzásuvka mi aj pri normálnom používaní jednoducho riziko požiaru z dlhodobého hľadiska zvyšuje viac jak jednoduchá.
Stále hovorím iba o strojčeku zásuvky ako o výrobku a nie o zásuvkovom rozvode istič-kábel, ten je v pohode

Jiří_Hrubý:
No dobře, chápu že chcete spasit svět, ale ono v konci úplně stačí zásuvky na smyčce pro všeobecné použití jistit 10 nebo 13A a ty samostatné okruhy 16A. V důsledku který běžný spotřebič momo snad invertoru, nebo průmyslového vysavače v domácnosti vyrazí 16A jistič. Většinou se to do 2200W vejde a to desítka dá. Zrovna tak světla. Sám mám na světelných obvodech 4A jističe a kdybych měl po ruce dvojky, dal jsem je tam.
Ono je prostě samotné jištění kolikrát zbytečně naddimenzvané v kontrastu s využitím.

Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý  31.10.2019, 18:58

Většinou se to do 2200W vejde a to desítka dá.

Tak je.
10A v pohode 2200W, resp. až 2760W udrží i kábel 3x1,5 vydrží a ani In zásuvky pri prípadnom preťažení nadlho neprekročí
Možnosti 3x1,5ky som tu už naznačil 20.10. 11:53, ale uznávam že kombinácia 10(13)A/3x1,5 pre zásuvky nemusí voňať každému, hlavne ak sa drží výhradne 2130-ky

Jjjj, a spasiť svet by ma naozaj nenapadlo :D, a už vôbec nie ten zásuvkový. Ja som rád keď robotu dokončím, vypadnem a viac už o nej nepočujem ;)

Marek Laube:
Citace: Jiří_Hrubý  31.10.2019, 18:58

Sám mám na světelných obvodech 4A jističe a kdybych měl po ruce dvojky, dal jsem je tam.

Tam bych se osobně bál zapínacích proudů u v dnešní době stále používanějších zdrojů pro led svítidla. Když by se jich spínalo více kusů najednou.

Jiří_Hrubý:
Citace: PetoL  31.10.2019, 19:48

Možnosti 3x1,5ky som tu už naznačil 20.10. 11:53, ale uznávam že kombinácia 10(13)A/3x1,5 pre zásuvky nemusí voňať každému, hlavne ak sa drží výhradne 2130-ky

To zase halt, já uvažuji snížení jištění při zachování průřezu 2,5mm2, 1,5 pro zásuvky je zoufalství, lenost, lakota, či fuš.

Citace: Marek Laube  31.10.2019, 19:57

Tam bych se osobně bál zapínacích proudů u v dnešní době stále používanějších zdrojů pro led svítidla. Když by se jich spínalo více kusů najednou.

To bude tím, že jsem zastáncem klasiček a nízkotlaké rtuti, tam problémy nejsou, nicméně souhlasím s problémem spínání spínaných zdrojů a nebál bych se naordinovat C4A, zejména s ohledem na snahu o zvýšení šancí na selektivitu oproti běžnému hlavnímu B25A.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana