Může/nemůže být CYKYLo a OBO krabice přímo na krovech na půdě?
Václav Třetí:
Citace: Zdenek Hejčl 08.10.2019, 20:30
Když se koupí sada krabic OBO, je v ní vždy , ,otevírák´´vývodek na kabely. Říznutí do kříže je fuj a prasárna!!
Pak krabice ztrácí deklarované krytí zaručené výrobcem.
Ano v jedné z krabic v balení 10 ks je speciální pomůcka, bohužel plastová (nevydrží věčně) a samozřejmě na kulaté kabely, takže záměr výrobce je dost jasný.
Zdenek Hejčl:
Ano, k tomu směřuje i odpovědˇ Honzy.
Kdo je používá, nemá problém s novým otevírákem.
Ale dá se odříznout špunt v krabici nožem vnitřkem v případě nouze.
To se musí šikovně ...
Václav Třetí:
Dá se to řešit různě a pokud je řemeslník šikovný, bude to i tak, jak má těsnit, ale nikoliv s CYKYLo.
Používám tyto krabice ve všech možných velikostech již poměrně dlouho a na mnoho použití jsou výborné. Na půdu bych určitě volil něco bytelnějšího. Jen tak pro informaci - ze začátku, tam ten přípravek nepřibalovali.
Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí 10.10.2019, 06:45
Dá se to řešit různě a pokud je řemeslník šikovný, bude to i tak, jak má těsnit, ale nikoliv s CYKYLo.
Používám tyto krabice ve všech možných velikostech již poměrně dlouho a na mnoho použití jsou výborné. Na půdu bych určitě volil něco bytelnějšího. Jen tak pro informaci - ze začátku, tam ten přípravek nepřibalovali.
U menbrán jsem vypozoroval jejich zatvrdnutí ve styku s cykynou, ve styku s cysy se to neprojevuje.
Asi chemická reakce.
Obecně mám nejraději "acidurky", přeci jen pořádná průchodka je o něčem jiném.
Co ovšem nepochopím je gumová průchodka na přístrojích garant, jak obrněný kabriolet (zle)
Peter Munka:
Citace: Milan Hudec 10.10.2019, 11:16
Obecně mám nejraději "acidurky", přeci jen pořádná průchodka je o něčem jiném.
Neobytny priestor pod strechou v rodinnom dome nie je nejake specialne a narocne prostredie, aby bolo dolezite riesit tesnost krabic, ked vypinace / zasuvky / svetla budu max IP44. Horsi je prach vo vypinaci, kde su pohyblive kontakty, nez zaprasene wagovky v spojovacej krabici. Aj do zasuvky sa naprasi cez dierky pre koliky. Uplne staci frezovat komin alebo rezat flexkou beton / tehly a jemny prasok bude vsade.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana