Může/nemůže být CYKYLo a OBO krabice přímo na krovech na půdě?
Marek Laube:
Našel jsem jednu větu v ...5-52 ed.2 čl. NA.5.4.3, kde se píše o utěsněné soustavě s min. IP42, při vedení elinstalace na hořlavých hmotách na půdách. Dříve jsem někde i viděl lepší popis tohoto, jako např. že pro spojování trubek se mohou používat pouze závity aj.
Žvak Petr:
Citace: Marek Laube 06.10.2019, 20:08
Našel jsem jednu větu v ...5-52 ed.2 čl. NA.5.4.3, kde se píše o utěsněné soustavě s min. IP42, při vedení elinstalace na hořlavých hmotách na půdách. Dříve jsem někde i viděl lepší popis tohoto, jako např. že pro spojování trubek se mohou používat pouze závity aj.
Dík,
norma se dá použít pro krabice. Zařadit se OBO krabici do utěsněné soustavy nehrozí.
Vídávám naříznutí vstupu nožem do kříže, nebo větší otvor na menší průměr vodiče.
CYKYlo do (podle mě) OBO nepatří. Potřeboval bych o tom nějakou zmínku v ČSN, ať mohu můj názor doložit.
Miroš Jan:
Citace: Žvak Petr 08.10.2019, 07:44
Dík,
Zařadit se OBO krabici do utěsněné soustavy nehrozí.
A to už proč, nelze tuto krabici zařadit do utěsněné soustavy?
Zdenek Hejčl:
Když se koupí sada krabic OBO, je v ní vždy , ,otevírák´´vývodek na kabely. Říznutí do kříže je fuj a prasárna!!!
Pak krabice ztrácí deklarované krytí zaručené výrobcem.
Jan Franěk:
Citace: Žvak Petr 08.10.2019, 07:44
Dík,
norma se dá použít pro krabice. Zařadit se OBO krabici do utěsněné soustavy nehrozí.
Vídávám naříznutí vstupu nožem do kříže, nebo větší otvor na menší průměr vodiče.
CYKYlo do (podle mě) OBO nepatří. Potřeboval bych o tom nějakou zmínku v ČSN, ať mohu můj názor doložit.
Proč v ČSN ? Neřeší to náhodou výrobce krabic? Pro jaké kabely jsou jeho vývodky určeny? Domnívám se že pro ploché nee. Co zkusit poptat vyjádření výrobce. To je nad normu. (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana