Může/nemůže být CYKYLo a OBO krabice přímo na krovech na půdě?

<< < (6/7) > >>

Milan Hudec:
Prostor bez "vizuální" kontroly kam se chodí sporadicky právě takovým prostorem celkem je.
Solidní krytí a např.časovač světla nejlépe k tomu studeného tam celkem patří.

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  11.10.2019, 10:55

Prostor bez "vizuální" kontroly, kam se chodí sporadicky, právě takovým prostorem celkem je.
Solidní krytí a např. časovač světla, nejlépe k tomu studeného, tam celkem patří.

Souhlasím, acidurky a další instalační prvky s průchodkami (vývodkami) s IP 55 a vyšším jsou jistota, která sice stojí něco navíc, ale poskytuje určité záruky bezpečnosti. Pohybové čidlo příliš nedoporučuji (proti hovoří stálý odběr kvůli několika návštěvám do roka a případná nespolehlivost elektroniky),  vhodnější mi připadá spínač s výraznou kontrolkou umístěný mimo prostor půdy, aby byl dobře kontrolovateln ý. Také rozvody je třeba přizpůsobit s ohledem na možné souběhy a křížení s hromosvodem vně střechy.

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  11.10.2019, 11:33

Souhlasím, acidurky a další instalační prvky s průchodkami (vývodkami) s IP 55 a vyšším jsou jistota, která sice stojí něco navíc, ale poskytuje určité záruky bezpečnosti. Pohybové čidlo příliš nedoporučuji (proti hovoří stálý odběr kvůli několika návštěvám do roka a případná nespolehlivost elektroniky),  vhodnější mi připadá spínač s výraznou kontrolkou umístěný mimo prostor půdy, aby byl dobře kontrolovateln ý. Také rozvody je třeba přizpůsobit s ohledem na možné souběhy a křížení s hromosvodem vně střechy.

Časovač nikoli pohybovka.
Tj.rozsvítím a zároveň spustím časovač např.na 2hod....
Pokud zapomenu zhasnout, což se stává, tak za 2hod světlo zhasne, časovač pak nemá také nijaký odběr.
"Jednoduché, levné, stokrát vyzkoušené. :)

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  10.10.2019, 11:16

U menbrán jsem vypozoroval jejich zatvrdnutí ve styku s cykynou, ve styku s cysy se to neprojevuje.
Asi chemická reakce.

Já u membrán pozoroval taky značně nepříznivou reakci na sluneční svit. Po cca pěti letech se některé membrány rozpadnou na drobné kousky a udělají na zemi hromádku.  :(
Uvnitř mě nevadí ale venku nebo v prostoru s vodou a vlhkostí je rád nemám. Do prostorů jako půda, kde se dá předpokládat mráz i vysoká teplota a kontrola jednou za deset let bych použil něco bytelnějšího a určitě bych neuvažoval o tom, zda to podložit, podkládám vždy a používám pouze CYKY tzn. kulatý.

Milan Hudec:
Souhlasím beze zbytku.
Na trhu mě v zásadě chybí zásuvky a vyp.v pouzdře nezdegradované m membránou, mimo Garanta od ABB.
Zkrátka vylomit/vyvrtat otvor, nasadit plnohodnotnou průchodku a šmitec.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana