Líbí se vám průmyslový styl v interiérech?
Miroslav Minařík:
Co znám architekty v souvislosti s osvětlováním, tak ti vymýšlí sen, který technicky realizuje světelný technik. Příčemž architekt neřeší technické řešení, dokonce akceptuje vše aby to bylo v souladu s ČSN. Možná jsou v jiných oborech
Jirka Š. Svejkovský:
Zásuvkový design, který nelze realizovat na hořlavém podkladu, umístění senzorů HVAC, které nebude funkční ... to jenom co jsem se setkal já.
Milan Hudec:
Lidi se asi hrozně nudí, měnit žárovku v lampě do výbuchu býval kolikrát porod :)
Navíc pokud vám upadne dekl, nedejbože šasi, tak ho s ohledem na váhu hledáte o poschodí níž.
Z psychologickéh o hlediska je to obdobný případ, jako askeťák s trikem "jsem Rambo".
Jiří_Hrubý:
Je to o vkusu každého soudruha. Znám pár pomatenců, kteří mají na skalce podpěrný izolátory ze stovkovýho pole, na vrchu osazené kopytem s čirou koulí aby byla dobře vidět i žárovka. Dělat si v chalupě chlívní instalaci, to už chce řádnou dávku "postižení". Docela dobře ještě vypadá stará lampa připojená hadrákem na izolátorcích, ale to už je blíž kategorii steampunk, která začíná být poměrně IN.
Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý 22.09.2019, 11:27
Je to o vkusu každého soudruha. Znám pár pomatenců, kteří ...
Já zase pár pomatenců kteří během krásného nedělního dne, namísto procházky, píšou na Elektrika.cz
Nechápu proč píšete o soudruzích a pomatencích. TO že někdo má svou profesi i jako koníčka, kterého si tahá i na chalupu nebo do zahrádky, je dle mého spíš obdivuhodné a ne k urážení. Mnoho takových pomatenců znám a velmi si jich vážím. Bez jejich zapálení pro obor, bych asi nikdy nebyl tam kde jsem. Vlastně se mezi takové pomatence dnes i sám tak trochu počítám a vůbec se za to nestydím.
Z mého pohledu "legendární" byla podobná lampa z izolátoru, která nyní stojí u Orlovny. S velkým obdivem vzpomínám na jejího autora Pedola, který se zásadně podílel na vytváření prvních zdejších diskusí, kdy dokázal na internetu a ve zdrojích Elektriky tolik podkladů že mi to hlava nebrala. Právě tito "pomatenci" jsou lidé kteří pro náš obor dělají mnohem více, než kdokoliv jiný a to často na úkor svých rodin. Zaslouží spíše obdiv, než urážení. >:(
K tem revizím - potkávám vyráběná světla, bez štítků a dle mého tedy nerevidovateln á. Nebo třeba svítidla z přírodních materiálů, kde hrozí vznícení od žárovek (díky LED toho ubývá). Kabely vedené přes ostré hrany vodovodních trubek a na konci kovová objímka, bez ukostření a podobně. Je toho hodně, kvůli čemu jsem rád že to nemusím dělat. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana