Lze použít starý proudový chránič z NDR i jako jistič (In4 A)?
Jan Bocek:
Citace: Jiří_Hrubý 01.09.2019, 09:33
Všechno je na štítku, jmenovitý, inicializační, svodový.
Přetížení a zkrat řeší předřazený prvek, ostatně jako je tomu dodnes.
Ano je to jen FI a žádný multi (M) jistič a chránič jako RCBO. Je to výrobek DDR ze 60. let a používal se na izolované sítě. Dovážel se i do ČSR. Byly to první výrobky na Id=Ifu 100 mA. 30 mA tehdy nebyl dostupný....
Zajímavý je údaj IEA 160 A. Předřazení pojistkami 4 x.....neví někdo, co ten index EA znamená? To počáteční písmeno E.
Jinak je to muzejní kousek patřící do muzea. Doba pokročila velkým tempem vpřed....
Peter Lovacký:
Citace: Jan Bocek 01.09.2019, 10:25
Je to výrobek DDR ze 60. let a používal se na izolované sítě. Dovážel se i do ČSR. Byly to první výrobky na Id=Ifu 100 mA. 30 mA tehdy nebyl dostupný....
Sa priznávam že netuším ako by som toto bez dokumentácie dnes u zubára zrevidoval jak vyhovujúce ::)
Jiří_Hrubý:
Ersatz ableitstrom :)
Vít Rotrekl:
Pán bůh zaplať, že bydím na Jižní Moravě, takže jsem se už během studií, (1995-1999) kdy začínal platit soubor norem 33 2000, setkal s proudovými chrániči neboť velká část jihomoravské energitiky měla sítě v TT, takže proudový chránič byl při rekonstrukcích prováděných v 80tých a začátkem 90tých let standart. Méně často se vyskytoval také napěťový chránič.
A kolik jich dodnes na jižní moravě funguje, kolikrát i ve funkci "Hlavního vypínače" pro RD...
Hynek Havliš:
Citace: Vít Rotrekl 01.09.2019, 12:17
Pán bůh zaplať, že bydím na Jižní Moravě, takže jsem se už během studií, (1995-1999) kdy začínal platit soubor norem 33 2000, setkal s proudovými chrániči neboť velká část jihomoravské energitiky měla sítě v TT, takže proudový chránič byl při rekonstrukcích prováděných v 80tých a začátkem 90tých let standart. Méně často se vyskytoval také napěťový chránič.
A kolik jich dodnes na jižní moravě funguje, kolikrát i ve funkci "Hlavního vypínače" pro RD...
Proč vlastně energetici na jižní Moravě nepoužívali dlouho sítě TN, ale často TT? Mnohokrát jsem o tom četl nebo slyšel, ale důvod neznám...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana