Může se provést spojka v neměřené části před elektroměrem?

(1/4) > >>

Zdeněk Mahdal:

Kabel je připojen v domovní skříni na sloupu EON a odchází do země k domovnímu rozvaděči.

Na kabelu se vyskytla závada. Přerušená fáze a PEN.
Závada je lokalizovaná asi 1 metr od sloupu v zemi.
Jako nejschůdnější oprava je provést výměnu části kabelu od domovní skříňky a udělat gelovou spojku.
S tím ovšem EON nesouhlasí a nutí mě provést výměnu celého kabelu cca 50m a udělat revizní zprávu.
Jsem vyučený elektromechani k a pracuji už v oboru 30 let ale s tímhle zkušenosti nemám.

Vít Rotrekl:
Takových spojek před měřením už v zemi je mraky...
Čí je to majetek? váš nebo EONu? Nejspíš váš, tudíž vám Eon do toho moc nemá co kecat jak to opravíte.
Nicméně gelové spojce bych se vyhnul, a udělal bych to pomocí SLV-SV 6-25.

Pokud jsou poškozené jen dva vodiče, možná by šlo opravit jen ty dva. Minulý týden jsem to dělal... Jen to chce umět dělat se spojovači, a se ZIPofkami :)

Zdeněk Mahdal:
Citace: Vít Rotrekl  23.08.2019, 14:09

Takových spojek před měřením už v zemi je mraky...
Čí je to majetek? váš nebo EONu? Nejspíš váš, tudíž vám Eon do toho moc nemá co kecat jak to opravíte.
Nicméně gelové spojce bych se vyhnul, a udělal bych to pomocí SLV-SV 6-25.

Pokud jsou poškozené jen dva vodiče, možná by šlo opravit jen ty dva. Minulý týden jsem to dělal... Jen to chce umět dělat se spojovači, a se ZIPofkami :)

se spojkama co mají zip umím dělat,ale gelová je rozebíratelná,tak jsem volil gelovku a co se týče odpovědi,jsem stejného názoru,protože kabel je můj a veškeré opravy platím já.

Vít Rotrekl:
Citace: Zdeněk Mahdal  23.08.2019, 16:29

...ale gelová je rozebíratelná. .

A tohle by mohl být ten problém... Nevidím důvod pro to tam dávat rozebiratelnou spojku...
Když mě chlapi s EONu minulej týden vytyčovali poruchu, tak říkali, že to mám určitě opravit trhacíma/lisovacíma spojovačema. Gelovky nemají moc v lásce... A to to bylo vedení mezi elektroměrem a barákem.

Miroš Jan:
Citace: Zdeněk Mahdal  23.08.2019, 16:29

se spojkama co mají zip umím dělat,ale gelová je rozebíratelná,tak jsem volil gelovku a co se týče odpovědi,jsem stejného názoru,protože kabel je můj a veškeré opravy platím já.

Špatně. >:(
Jedině trhací spojku, jak radí kolega Vítek :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana