Ako vykonať revíziu prípojky pod napätím?

<< < (6/7) > >>

Milan Hudec:
V případě průšvihu, bude proti vám sedět soupeř, o jehož kvalitách se vám ani nezdá.
Např.likvidačn í průšvih pro malou stavební fy.která kotevní otvory do betonu vrtala silnějším kladivem nežli je dle norem přípustné, ve výsledku to asi bylo jedno, dokonce kdyby uvedli vhodný typ kladiva, byliby z obliga, ale znalec statik je potopil.......

Marek Laube:
Citace: Jiří_Hrubý  22.08.2019, 16:17

Právě že jen 300V, když se měří na síti, používá se CAT IV 600V. Ono samotné Zs L-PEN nemusí být dostatečně vypovídající a pak se měří stejným měřákem vnitřní odpor sítě.

Kde se tohle dá zjistit, že nestačí 300V u CAT IV? Taky jsem si myslel, že když mám MP se "čtyřkou",  že už mohu vlastně všude.  :-[

Peter Lovacký:
Mňa celkom zaujal postreh pána Hudeca a tiež sa pýtam či prístroj určený ako združený pre revízie elktrických inštalácii je rovnako určený aj pre hlavné distribučné rozvody pri meraní izolácie, kde dlhý kabel treba pri meraní aj celkom slušne nabiť.
Stačí vždy a všade 1000v alebo sa zíde aj 2500 či viac čo už bežné kombíky nemajú?

Jiří_Hrubý:
Citace: Marek Laube  22.08.2019, 19:49

Kde se tohle dá zjistit, že nestačí 300V u CAT IV? Taky jsem si myslel, že když mám MP se "čtyřkou",  že už mohu vlastně všude.  :-[

Můžete, ale s omezením daným podkategorií - IV/300, IV/600, IV/1000.
Dokud se nic nestane, nikdo se v tom nebude šťourat, i když budete dělat něco víc, ale jen na vlastní triko, protože třeba ten vnitřní odpor sítě už nespadá do 300V ač měřák to konstrukčně může dát s přehledem o třídu výš, ale nemá to na štítku.
Pak se ale vytáhnou předpisy a pravidla pro zařízení distribučních společností...
Ale to jsme hlavně na úrovni svodů traf a staničních vývodů, nebo i přípojek a to si řeší distributor stejně sám, mimo výchozích.

Radim Strycharski:
Jestli se má seriózně argumentovat, tak se má poukázat na články v ČSN EN 60664-1 ed. 2, 61557-1 ed. 2 a 61010-1 ed. 2. Mně z toho vychází, že na rozhraní s distribuční sítí kategorii IV musí splňovat trvale připojené přístroje a pro měřicí přenosné přístroje stačí kategorie III. Ale i tak jsme pouze na úrovni norem a hlavní bude ustanovení v návodu k obsluze přístroje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana