Ako vykonať revíziu prípojky pod napätím?

(1/7) > >>

František Labai.:
Vie mi niekto poradiť, ako postupovať pri revízii prípojky, ak nie je možné vypnúť napätie? Predovšetkým myslím na izolačný odpor, dá sa toto meranie nahradiť iným meraním?

Jiří_Hrubý:
Přípojka je čí? Pokud distributora, není důvod ji zkoumat, pokud odběratele, je revize v jeho zájmu, tak nechť se přizpůsobí.
Jinak alternativa je v měření unikajících proudů.

Miroš Jan:
Citace: František Labai.  16.08.2019, 23:58

Vie mi niekto poradiť, ako postupovať pri revízii prípojky, ak nie je možné vypnúť napätie? Predovšetkým myslím na izolačný odpor, dá sa toto meranie nahradiť iným meraním?

Co je přípojka?
Ptám se proto, že né každý zná, co to je.

Peter Lovacký:
Citace: František Labai.  16.08.2019, 23:58

Pri silových kábloch nedá, unikajúci prúd môže byť bez problému nameraný 0,5mA a to je menej jak pol mega. Dáte nevyhovujúcu revíziu?
Berte tak jak je, keď sa nedá tak zrobte čo sa dá. Vy o vypnutí nerozhodujete, vy oňho žiadate.
Vy rozhodujete o tom čo bude v správe, a tam bude že meranie izolačného stavu nebolo v čase revízie možné. A bude to tam aj s podpisom prevádzkovateľ a nevypnutej, ale v prístupnom rozsahu zrevidovanej prípojky  (dance)

Jirka Š. Svejkovský:
Situace přívod pod napětím je lepší, než přívod bez napětí. Máte šanci změřit impedanci, pořadí fází a treba zjistit funkčnost zařízení (třeba elektroměr). Izolace se zaměřila tím, že to neřachlo, když to zapli. Ale pššš, nikde to neříkejte.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana