Bezpečnost hromosvodu podle platné legislativy ČR ...

<< < (3/4) > >>

František Šohajda:
Jak se potom dívat na RT,který udělá VRZ na aktivák  (SÚ chce revizi) a za 2-4 roky (podle zařazení) do pravielné, ten samý RT napíše že instalace neodpovídá ČSN 62305-X??
I takovou jsem viděl! (norm) 8)

VRZ samozdřejmě s požehnáním státního úřadu (nejmenovaného)... ;D

Jan Alin:
Citace: František Šohajda  13.08.2019, 13:03

Jak se potom dívat na RT,který udělá VRZ na aktivák  (SÚ chce revizi) a za 2-4 roky (podle zařazení) do pravielné, ten samý RT napíše že instalace neodpovídá ČSN 62305-X??
I takovou jsem viděl! (norm) 8)

VRZ samozdřejmě s požehnáním státního úřadu (nejmenovaného)... ;D

To je přesně to co jsem psal, pokud všichni posvětí provedení dle  NF C 17-102, RT prostě udělá zprávu dle ní, ono mu nic jiného nezbývá. Protože ale má svědomí, tak v následné revizi provozovatele upozorní na skutečnost, že jeho ochrana není dle ČSN EN 62305, tam mu taky vlastně nic jiného nezbývá.

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  13.08.2019, 13:13

To je přesně to co jsem psal, pokud všichni posvětí provedení dle  NF C 17-102, RT prostě udělá zprávu dle ní,  ......

To by mne zajímalo, kde se tu normu naučí a jak prokáže její znalost? Myslím, že z hlediska NFC 17-102 jsem v ČR její největší znalec a fakt mi k tomu stačí málo a s přehledem jsem zatím sestřelil každou dokumentaci podle ní.

Nebo RT pouze napíše, že si myslí, že by to podle nějaké normy mohlo být? (viz NOZ §5
, §2950, TZ §272 a 273 nebo minimálně § 209)

To co rotuje v ČR v , ,překladu,,  není stejné, jako originál (mám k dispozici 3 verze). Kromě výrazů se odlišuje i částmi textu. Originál sám o sobě je hámotina spatlaná z 62305 a prodejních letáčků bez návaznosti na zbytek elektrotechnic kých norem IEC.

Zdeněk Friedrich:
Problematiku ESE naše „ nezávazná“ 62305 -3 ed.2, Z1 to částečně definuje, ale nechápu alibismus použití slovního spojení „je třeba“. V našem slovníku jsou i slova jako musí. :-\

Jan Hájek:
Existuje seznam slov, které je možné v rámci normalizace používat, slovo musí mezi nimi není.
Popis procedury v IEC třeba zde:
7 Verbal forms for expressions of provisions
Normy vždy doporučují nejlepší řešení a ponechávají realizátorovi možnost to udělat ještě lépe.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana