Bezpečnost hromosvodu podle platné legislativy ČR ...

<< < (4/4)

František Šohajda:
Citace

Normy vždy doporučují nejlepší řešení a ponechávají realizátorovi možnost to udělat ještě lépe.

To je krásná volnost v rozhodování... (dance)
Ale  v česku slovo "může, je třeba" se automaticky hodnotí jako kdyby tam bylo napsáno "nemusí" !
Je to sice proti pravidlům norem, ale máme to vžité!

Peter Lovacký:
Citace: Jan Hájek  14.08.2019, 09:14

Existuje seznam slov, které je možné v rámci normalizace používat, slovo musí mezi nimi není.

To je škoda, bo jak vidno slovo musí je pri aktivákoch třeba  :D
Ale vážne, ako to dostať na súd, keď ide v podstate o akože kolektívnu vinu, keďže za realizáciou aktiváku stojí celý reťazec zodpovedných.
Podľa môjho by bolo najlepšie zrušiť to francúzske čudo podobne jak sme u nás zrušili to naše. Myslím že toto by šlo aj bez súdov s triezvymi elektrikármi, ktorí by to tej aktívnej loby normálne vysvetlili.
Len sa mi zdá že zo Slovenska a Česka to pôjde dosť ťažko  (zle)

Milan Hudec:
Coby zákazník mám navenek právo požadovat funkční zkoušku výrobku.
Chtěl jsem tedy po fy.ESE ať si přivezou "kondenzátor" a do soustavy pustí impulsní proud hodnoty průměrného blesku, fakt průměrného, nikoli velkého s tím že veškeré případné škody půjdou na jejich vrub.
Nevím proč nepřijeli s kondíkem, ale s dodávkou a hromosvod sundali a odvezli.
Škoda, mohl jsem být jejich spokojený zákazník.

Miroslav Hlaváč:
U některých případů např kulturní domy,obchodní střediska,divadla atd by se to dalo hodnotit i jako trestný čin obecného ohrožení.To by se pak dotyční divili,ale kde není žalobce není soudce.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana