Dokážete vyjmenovat podmínky, za kterých může §4 pracovat pod napětím?
Miroslav Minařík:
Dokážete vyjmenovat podmínky, za kterých může §4 pracovat pod napětím?
Už jsem nabýval dojmu, že vyhlášku 50/78Sb. znám.
Ale teď dokončujeme epizody paragrafu 4 a z jednoho dílu vyplývá, že za jistých okolností může pracovat zaměstnanec s §4 na elektrickém zařízení pod napětím.
Protože to nepovažuji za tak samozřejmé, tedy alespoň tak, jak zazněla intonace hlasu sdělovatele, rád bych se zeptal vás ostatních, zda jste se s takovou alternativou setkali. A pokud ano, za jakých administrativn ích podmínek.
Radim Strycharski:
Osoba s §4 může pracovat pod napětím za podmínky, že si před zahájením práce dodělá §5.
Miroslav Minařík:
Citace: Radim Strycharski 18.07.2019, 09:15
Osoba s §4 může pracovat pod napětím za podmínky, že si před zahájením práce dodělá §5.
OK.
Ovšem pokud bych zůstal přesně u tohoto. Tedy toho, co jsem si do teď myslel, patrně nezakládám nové téma, že?
Tedy pokračujme dál.
Napadá někoho, tedy kromě toho, co uvedl Radim jeěště něco jiného?
Milan Hudec:
Za použití institutu krajní nouze.
Honza Veselý:
Jo, krajní nouze, to pak lze i z kvéru vystřelit. Nebo i v okamžitém pominutí smyslů. Ale totok už myslím zase nelze považovat za práci.
:'(
Takže mě napadá pouze:
Pracovník zkušený, rozumný, proškolený prostě ten co na §5 nedosáhne pouze díky kolonce ofiko vzdělání. V případech periodických činností na známém zařízení, v jednoduchém prostředí, pod dohledem kvalifikované osoby.
Vypracované podrobné návody.
Cca.: Někde na zkušebně ve známém prostředí, známý výrobek, ověřeným postupem zkontrolovat funkčnost rozkrytovaného známého, nového a dosud neexpedovaného eltech. výrobku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana