Lze mít rozdvojku s přepínáním či vypínačem pro každou zásuvku?

<< < (2/15) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Admiva  12.02.2019, 02:02

Každopádně  (poklona)  za odpověď, byť je mi divné, že se taková maličkost neprodává?

Protože by se tahle maličkost, pokud by měla být bezpečná, musela prodávat za cenu, kterou cílový segment zákazníků neočekává.

Podle čeho tak usuzujete?

myslím něco takového: https://www.expert.cz/emos-p0027-zasuvka-s-vypinacem/

Pokud se přes tuhle zásuvku připojí pračka, tak se ta zásuvka spolehlivě rozteče, v horším případě se s ní rozteče i okolní prostor.

Jan Bocek:
Citace: Admiva  10.02.2019, 22:49

V koupelně mám jednu zásuvku se samostatným jističem 16 A, k níž byl doposud připojen bojler. Potřeboval bych zde navíc zapojit pračku, ale oba spotřebiče mi jistič neutáhne. Řeším to (resp. žena) přehazováním kabelu, ale velmi jí to obtěžuje.

Jakým způsobem zapínáte ten boiler?
Zapíná se automaticky na "noční" proud, anebo je zapnutý trvale?

Peter Munka:
Citace: Jan Bocek  12.02.2019, 10:21

Jakým způsobem zapínáte ten boiler?
Zapíná se automaticky na "noční" proud, anebo je zapnutý trvale?

Striedavo tam strkaju vidlicu z bojlera a pracky, tak pochybujem, ze by to bola spinana zasuvka. Asi klasika, kde nad vanou visi bojler a vedla stoji pracka, zasuvka v zone XY, IP 44 a viac ani nahodou.
Ak je nepriechodne dotiahnut novy samostatny kabel pre bojler, vidim riesenie v malej rozvodnici s prudovym rele na odpojenie bojlera, ak ide pracka. Pri znizeni istenia na 10A si viem predstavit aj trojramcek so spinacom radenie 6 a dvoma zasuvkami (bojler / pracka).

Jan Franěk:

Podle čeho tak usuzujete?

Z praxe. Ale mohu se klidně plést, jak od začátku přiznávám.

1-instalace zásobníkového ohřívače vody (bojleru),  má svá pravidla. Od blokace během VT po připojování k instalaci. I když řekněme že zapojení pomocí zásuvky není úplně vhodné, i když úplně zakázané není.
To že není během VT blokován, znamená ztrátu většiny jeho ekonomických vlastností. Vlastně se chová jako zásobníkový průtokový ohřívač, když po každém odpuštění teplé vody dohřívá.
2-kde je bojler instalován? Jsou místa kde zásuvka nebude v souladu s předpisy. Dále by mě zajímalo zda je u něj připojené pospojení.
3- máte v koupelně použitý proudový chránič? Jaké rozvody tam máte? Ještě Al, nebo už Cu?
4-Proč si pořád trváte na nebezpečných výrobcích na které jsme vás už upozornili? Chcete degradovat 16A zásuvku na 10A a přitom takto využívané (přetěžované) zásuvky mají sami problém s řádnou životností

Citace: Peter Munka  12.02.2019, 10:49

Striedavo tam strkaju vidlicu z bojlera a pracky, tak pochybujem, ze by to bola spinana zasuvka. Asi klasika, kde nad vanou visi bojler a vedla stoji pracka, zasuvka v zone XY, IP 44 a viac ani nahodou.

Jo, toho bych se také obával  ;)

PS: je zajímavé že jste nezohledil vůbec variantu 2  ;D ;D ;D
vlastně ani variantu 1. Jen si trváte na svém nebezpečném řešení které mi stále nedává žádný smysl.

Peter Munka:
Uspora z blokovania bojlera pocas VT je diskutabilna, vid ceny v eurach za 1kWh na vychode SK :
VT : 0.1558   NT : 0.1266
alebo pri vacsej spotrebe a vyssej platbe za elmer mesacne
VT: 0.1350   NT : 0.1058
casy, ked to bolo za dvojnasobok su davno prec.

Este by som chcel vidiet kontakty zasuvky, kde sa pravidelne strka bojler 2kW, musi to byt pekne opalene, kedze vypinac nikde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana