Lze mít rozdvojku s přepínáním či vypínačem pro každou zásuvku?
Admiva:
V koupelně mám jednu zásuvku se samostatným jističem 16 A, k níž byl doposud připojen bojler. Potřeboval bych zde navíc zapojit pračku, ale oba spotřebiče mi jistič neutáhne. Řeším to (resp. žena) přehazováním kabelu, ale velmi jí to obtěžuje.
Dostal jsem proto za úkol sehnat rozdvojku, na níž bych mohl pouze přepínat, která zásuvka bude aktivní. Udivilo mě, že jsem nic takového na internetu nenašel. Nejblíž tomu je prodlužka, která má třeba 6 zásuvek a na každé samostatný vypínač - to se mi ale nezdá příliš ideální.
Nenapadá vás nějaké řešení mého rodinného problému?
Jan Franěk:
Varianta 1
- rekonstrukce elektriky. Osobně nejsem úplně přesvědčený že vaše elektrika je úplně v pořádku, ale možná sepletu.
Varianta 2
- Vyměňte ženu za nějakou kterou nebude taková prkotina velmi obtěžovat
Na prodlužováky které jste zde popsal bych si dal moc velký pozor. Často jsou jen na proud cca 6 ampér a jak bojler, tak pračka jej budou přetěžovat. Dle mých zkušeností právě tyto prodlužováky jsou nejčastějším půvocem problémů s elektrikou, nebo bývají příčinou zahoření díky nízké kvalitě a tomu že lidé nechtějí číst co je na nich napsáno.
Zdenek Hejčl:
Oni si to možná přečtou, ale stejně tomu nerozumí....
Argument: vždyť to funguje!!
Admiva:
Citace: Jan Franěk 11.02.2019, 20:34
Varianta 1
- rekonstrukce elektriky. Osobně nejsem úplně přesvědčený že vaše elektrika je úplně v pořádku, ale možná sepletu.
Podle čeho tak usuzujete?
Každopádně (poklona) za odpověď, byť je mi divné, že se taková maličkost neprodává?
Napadlo mě, kdybych použil rozdvojku a do každé zásuvky strčil zvlášť zásuvku s vypínačem, zapojil kabely a vždy měl zaplou jen jednu, fungovalo by to?
zásuvkou s vypínačem myslím něco takového: https://www.expert.cz/emos-p0027-zasuvka-s-vypinacem/
Milan Hudec:
Chudák proud, nežli proleze přes takovouhle sestavičku, bude unavenej jak sprinter po uběhnutí maratonu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana