Lze mít rozdvojku s přepínáním či vypínačem pro každou zásuvku?

<< < (3/15) > >>

ACEOF ACES:
Proč rozdvojku s přepínáním či vypínačem pro každou zásuvku, když bojler i pračka mají vypínač? Jen na to nezapomenout. Smích

Vratislav Fugl1:
Citace: Peter Munka  12.02.2019, 12:45

Uspora z blokovania bojlera pocas vt je diskutabilna, vid ceny v eurach za 1kWh na vychode

A nebo VČ, viz příloha. A to setsakramentsk ý rozdíl, milý pane !! Není všude stejně, jako za dob dávných..... :D

Admiva:
 a upozornění.
Citace: Jan Bocek  12.02.2019, 10:21

Jakým způsobem zapínáte ten boiler?
Zapíná se automaticky na "noční" proud, anebo je zapnutý trvale?

Zapíná se trvale.

Citace: Jan Franěk  12.02.2019, 11:24

2-kde je bojler instalován? Jsou místa kde zásuvka nebude v souladu s předpisy. Dále by mě zajímalo zda je u něj připojené pospojení.
3- máte v koupelně použitý proudový chránič? Jaké rozvody tam máte? Ještě Al, nebo už Cu?

Jsa naprostý amatér vzdělání humanitního nedovedu odpovědět. Posílám fotky, ale nevím zda v něčem pomohou.

4-Proč si pořád trváte na nebezpečných výrobcích na které jsme vás už upozornili? Chcete degradovat 16A zásuvku na 10A a přitom takto využívané (přetěžované) zásuvky mají sami problém s řádnou životností

Díky, tento nápad tedy zavrhuji.

Citace: Radim Strycharski  12.02.2019, 08:52

Protože by se tahle maličkost, pokud by měla být bezpečná, musela prodávat za cenu, kterou cílový segment zákazníků neočekává.
Pokud se přes tuhle zásuvku připojí pračka, tak se ta zásuvka spolehlivě rozteče, v horším případě se s ní rozteče i okolní prostor.

Díky.

PS: je zajímavé že jste nezohledil vůbec variantu 2
Odpusťte, ale jak vás vůbec napadlo, že by výměna manželky pomohla? I kdyby nové ženě tato skutečnost nevadila (přičemž zkušenosti mých bližních nasvědčují spíše opak),  vyskytla by se řada dalších neřešitelných problémů... ne, ne, to by bylo z louže pod okap.
--
Jak jsem pročetl rady, skoro to vypadá, že situace nemá řešení, resp. ne takové, které bych očekával - tzn. zakoupení rozdvojky s přepínačem, který určí, do které zásuvky půjde proud.   Jaké řešení byste mi tedy doporučili jako nejvhodnější?

Peter Munka:
Foto celej kupelne by bolo zaujimavejsie, kvoli polohe zasuvky vzhladom na vanu / sprchovy kut.
Z toho, co vidim, mi to vychadza na vymenu zasuvky za trojramcek, vpravo a vlavo zasuvka, v strede prepinac prava / lava plus vymena istica za 10A kvoli dimenzovaniu kontaktov spinaca (prepinacia "6" na 16A sa asi nevyraba).
Ak je to ale v zlej polohe vzhladom na vanu, moze byt nutne premiestnenie "do bezpecia". Ked sa vypne chranic, vypne to aj tu zasuvku "pracka" ?

Admiva:
Citace: Peter Munka  12.02.2019, 14:29

Foto celej kupelne by bolo zaujimavejsie, kvoli polohe zasuvky vzhladom na vanu / sprchovy kut.
Zasílám:

Citace: Peter Munka  12.02.2019, 14:29

Ked sa vypne chranic, vypne to aj tu zasuvku "pracka" ?
Ne, při vypnutí chrániče zůstala pojistka zaplá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana