Je přípustné instalace měřících svorek na střeše?
Jirka Š. Svejkovský:
Projektanta, který by mi umístil měřící svorky na střechu bych v duchu tiše proklel, ale to je tak všechno, co bych s tím mohl udělat. Žádná norma to nezakazuje.
AlMgSi do základového zemniče je pouze na šikmé stěně, tedy té, která sousedí s vedlejší budovou. Takže to je to místo, kde budou revizní svorky na střeše?
Počet svodů nekomentuju, nečetl jsem analýzu rizika, ani technickou zprávu.
Citace: Zdeněk Friedrich 26.01.2019, 08:27
Podle počtu svodů to vypadá na LPS I nebo vysoký objekt kde nevychází s.
Výška 11 m není zrovna mrakodrap. Bude to nejspíš průmyslová hala.
Zdeněk Friedrich:
Moje hodnocení bylo ukvapené, neprozkoumal jsem projekt pečlivě, tudíž jsem přehlédl výšku. Naprojektovat AlMgSi až do zz je naprostý diletantismus. Každý kdo by realizoval zakázku musí projekt tzv. projektantovi hodit na hlavu.
Lukáš Rotrekl:
Se svorkami na střeše bych problém neměl, pokud nejde jinak, a někdy i pokud jde. Ale to bude tak nejmenší problém toho co jste přiložil. Nemáte k tomu kousek TZ. Fakt by mě zajímala.
Podle toho co je na střeše to tipuji na výjezdové stanoviště IZS v tom lepším případě a v tom horším na nějaký dispečink. To by vedlo na LPS 1 - 2. To by vysvětlovalo počet svodů.
Schválně jsem to zkusil hodit do distance toolu a přikládám výsledky. Fakt o tom dost pochybuju.. Ty čísla u jímacích tyčí jsou jejich výška?
Citace: Jirka Údržbář 25.01.2019, 23:06
Chápu to správně, že projektant vede vodič AlMgS ze střechy až dolů do betonu k základovému zemniči?
Jak dlouho v tom betonu asi vydrží? :-[
Navíc to podle krabic se zkušebními svorkami na ostatních stranách vypadá na skryté svody....
Citace: Pavel Horský 26.01.2019, 07:07
Ty svody již nikdo nikdy fyzicky nezkontroluje. Já bych raději na tu stranu žádný svod nedělal.
Asi bych se tomu snažil vyhnout, ale v případě, že by nebylo zbytí tak bych se akorát snažil o odpovídající provedení a určitě bych se snažil mít v záloze řešení pro případ, že to bude potřeba časem nějak nahradit.
EDIT: * Počítal jsem s LPS 2
* moc jsem se s tím nepaplal.
* Počítám, že je 0 někde na zemi a 2m základ. Jestli je tam ještě třeba podzemní patro, bude hůř....
Pavel Horský:
Citace: Zdeněk Friedrich 26.01.2019, 08:27
Podle počtu svodů to vypadá na LPS I .............. ....
Podle OK na střeše mi to na LPS I nesedí.
Když už, tak LPS II.
AlMgSi8 do země opravdu NE! To je zásadní chyba.
Jiří Schwarz:
Kromě toho, že si dost dobře neumím představit jak se takový objekt 20 cm od druhé stavby bude stavět a jak se tam ten hromosvod bude montovat, zajímalo by mě jak vysoký je ten sousední původní objekt, jestli je tam okap nebo něco jiného vodivého, jestli v té výšce vyjde vzdálenost s
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana