Jakým stíněným kabelem napájet HIFI soustavu?

<< < (3/5) > >>

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Otakar Dosbaba  13.01.2019, 14:32

Vojta Běhunčík si nepřečetl pozorně zadání...  :) ;)
Přečetl, ale odpovědi na otázky nedostal.

Pavel Horský:
Citace: Vojtěch Běhunčík  13.01.2019, 15:00

Přečetl, ale odpovědi na otázky nedostal.

Citace: Vojtěch Běhunčík  11.01.2019, 15:31

Možná by stálo za úvahu znát přenášený výkon a impedanci zátěže (4 ohmy, 8 ohmů ... nebo 100 V).
Na nízké impedanci předpokládám, že to nemá cenu řešit.

Vy někde ve svém textu vidíte byt sebemenší náznak otázky?
Já ne.
Sestavení tázací věty se učí již žáci na prvním stupni základní školy.

Ostatně, jak psal Mirek Minařík, z mého dotazu je snad jasné, jaké části HIFI zařízení se týká můj dotaz.
Zátěž mi je tak nějak celkem ukradená.
Zákazník chce stínit napájení HIFI systému, pak já do PD zahrnu jeho požadavek a k tomu jsem potřeboval znát nějaký vhodný typ kabelu.
Samozřejmě budu ještě kontaktovat zákazníka, a vyrazit z něj nějaké podrobnosti a důvody jeho požadavku.

Martin Kurka:
Proti vyzařování napájecích 50Hz do zvukových aparatur je mnohem důležitější zkrut páru přívodního vodiče než jeho stínění. Samozřejmě stínění na škodu většinou není.

Ale z těchto důvodů bych sáhnul po dostupném kabelu JQTQ (oteplení 90°C) nebo JYTY (klasické PVC).
Tyto kabely mají plná jádra s povelením instalačního uložení, stínění je Al fólie s příložným páskem. Zkrut není definovaný, ale je tam. Práce s těmito kabely je o rozřezání prstů, přihoďte si na pracnosti.
 Způsoby a body připojení stínění jsou vyšší dívčí. Doporučuji drahé kovové průchodky pro stíněné kabely. Špatně zapojené stínění udělá v rušení medvědí službu a horší stav než bez stínění.

Bohužel ve větším průřezu než 3x1 se JQTQ - JYTY nevyrábí.

Pro opravdu Hi-Fi  ceny a Hi-Fi stínění lze sáhnout po kocentrických kabelech od Lapp Kabel, ale dělají s jen slaněné. Nebo nějaké to levnější NYCY či dražší E-YCY. Tu už mají PE průřez, který svede SF a VF rušení už slušně.

Vojtěch Běhunčík:
Pokud je podstatnou součástí zadání stíněný reproduktorový kabel bez dalšího upřesnění, zkuste použít některý ze stíněných kabů Belden:
4100FE - AUDIO 2x14AWG BELDFOIL, FRNC/LSZH
5100FH - Security & Sound, 2 Conductor 14 AWG, TC, CMR
Na stránkách se dá vyhledávat podle provedení, účelu, průřezu a jiných parametrů.

P.S.
Otázka směřující k řešení problému nemusí být nutně formulována jako tázací věta s otazníkem na konci.

Vojtěch Běhunčík:
Ještě je tu možnost použít běžný kabel v ohebné kovové chráničce:

Kovové chráničky FRÄNKISCHE

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana