Jakým stíněným kabelem napájet HIFI soustavu?

<< < (5/5)

Jiří Kubík:
Já u různých "HIFI":
U těch s kovovou punčochou, kus stáhnu, zkroutím, pájím, třeba očko.
U těch s páskou oholím, ovinu holým drátem opatrně trochu zapájím a
oba zkroucené konce drátu vyvedu jako vodič a natáhnu obyč. bužírku a smršťovačku.

Jestli je to správně i pro případ použití stínění jako PE, jsem nevypátral.
Vývodka všude použít nejde.

Martin Novák:
S ducharinou kolem zvukariny jsem si uzil svoje a tak souhlasim plne s kolegou Schwarzem. Pokud ma stineni mit nejaky smysl a plnit svou funkci, pak nim NESMI tect zadny pracovni proud. Idealni usporadani tak je trojice vodicu (L+N+PE) ve spolecnem stineni. Pracovni vodice se do rozvadece  zapoji tak, jak je zvykem a stineni se pripoji pouze na jedne strane (u rozvadece). Na strane audio zarizeni se stineni s PE uz nesmi spojit a muze se pripojit treba na kovovy kryt zasuvky.

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Pavel Horský  11.01.2019, 06:50

Zákazník požaduje napojení HIFI soustavy stíněným kabelem připojeným na samostatný jistící prvek. Jaký kabel byste doporučovali?

Pokud skutečně jde o silové (energetické) napájení HiFi soustavy, pak se omlouvám.
Pochopil jsem "napojení HIFI soustavy" jako napojení audio sestavy.

Pavel Horský:
Citace: Vojtěch Běhunčík  15.01.2019, 11:20

Pokud skutečně jde o silové (energetické) napájení HiFi soustavy, pak se omlouvám.
Pochopil jsem "napojení HIFI soustavy" jako napojení audio sestavy.

Zákazník požaduje napojení HIFI soustavy stíněným kabelem připojeným na samostatný jistící prvek. Jaký kabel byste doporučovali?

Myslím, že výstup z HIFI ve směru k reproduktorům se nezapojuje na samostatný jistící prvek.....když tedy neuvažuji ochranu reproduktorů ve výstupní elektronice zesilovače.
Omluva se přijímá  ;) :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana