Jak zrevidovat změnu proudové hodnoty tarifního jističe u staršího rozvaděče?
Jan Franěk:
Podívejme se na to v dalších souvislostech.
Pokud stávající rozvaděč nemá štítek, považuji to osobně za velký problém. Dle čeho soudit že nová, vyšší proudová hodnota hlavního jističe odpovídá dovolenému proudovému zatížení "této bedny"? V tom případě máte samozřejmě několik možností.
- stát s výrobcem a tím i plně odpovědným za výrobek
- dohledat původního výrobce a zajistit si potřebnou dokumentaci včetně nového štítku
- předělat celé odběrné místo za využití nového rozvaděče se štítkem.
Jinak je revize na tomto odběrném místě jen bezcenným cárem papíru, což není až tak neobvyklí stav, který je častokrát i tolerován místním distributorem.
Jjinak postup revize je stejný jako u každého jiného el. zařízení. Důležitý je samozřejmě soulad s aktuálními PP místního distributora, jak to už popisovali kolegové přede mnou.
Zdeněk Friedrich:
Citace: Miroš Jan 01.01.2019, 14:40
Hádejte co vadilo ČEZU. :(
V PP ČEZ je jasně uvedeno, že jistič před elměrem musí být s charakteristik ou B, což LSF nejsou viz katalogový list. No a ty dva vodiče pod řadovými svorkami, taky nejsou moc košer.
Jinak to napsal Honza F. zcela jasně.
Miroš Jan:
Zdeňku, v roce 1993, ještě neplatilo v připojovacích podmínkách, vypínací charakteristik y jističů před elektroměrem.
Co se muselo předělat, byla nízká zkratová odolnost jističe F&G/6kA. :)
Zdeněk Friedrich:
Na to jsem koukal také, ale zrovna u toho 3f F&G to v obdélníčku ani po zvětšení zrovna na rozdíl od ostatních není k přečtení a vedle je 10kA, což jsem mylně bral za platnou minci. Myslel jsem, že u toho LSF došlo k navýšení třeba z 20A. Samozřejmě, kdybych byl u toho, tak si toho všimnu. (pro všechny případy mám v kufru lupu) ;)
Vít Rotrekl:
Citace: Zdeněk Friedrich 01.01.2019, 16:19
pro všechny případy mám v kufru lupu
Zdeňku, jestli používáš telefon s Androidem, tak zkus tuhle aplikaci... hodí se i na čtení v dokumentaci, když je blbě vytisknutá (malej font písmen, na malým papíře), umí si i přisvítit.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rvappstudios.magnifyingglass
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana