Myslíte si že "špionem" ve vaší domácnosti může být například lednička?
Jirka Š. Svejkovský:
Už to ešopy zkouší dnes. Objednám si svítilnu a ono mi to tam nenápadně přihodí sadu baterií, protože "předpokládá", že by se mi mohly hodit.
Lednička si objedná pivo, protože došlo a ono dorazí i s pytlíkem buráků?
Není to vina technologie, ta je dobrá. Hodně ale záleží na tom, kdo tu technologii bude ovládat.
Nějakého hackování bych se neobával, spíš neetického chování obchodníků.
Fuk Tomáš:
Všem nadšencům do IoT doporučuji k přečtení knihu Homo deus (Stručné dějiny zítřka) od autora Yuval Noah Harari, najmě kapitolu 11. Dataismus.
V tomto kontextu jsou to náboženští fanatici :)
Radek Červený:
V mé domácnosti je nejoblíbenější lednice Calex, rok výroby tak 1980. Mám k tomu několik důvodů:
Lednice vypadá, že je nesmrtelná
Když jí ohulím termostat, dokáže i lehce mrazit, což je výhoda u letní párty, kdy se zvyšuje frekvence pohybu lahví a je třeba rychle nachladit další.
Do horní police se vleze balení 24 ks piv v plechu akorát, jakoby už tehdy Slováci věděli, v čem se bude prodávat pivo v roce 2019 :D
A do spodní části naložím téměř 30 kilo masa na uzení. Žádná ze současných "běžných" lednic nemá takový vnitřní prostor. Sice není smart, sice je orezlá, ale dobroty uvnitř raději kontroluji osobně (dance) ;D
P.S: Sice není lednice ve třídě A++, ale při sazbě D45d to prostě neřeším 8)
A pánové, dietáři, bachy, není to jen o lednici, viz příloha ::)
Jan Franěk:
No. osobně by mě štvalo, kdybych si objednal do lednice nákup a díky zprávě od doktorky by mi lednice objednala namísto kolena k upečení nějakou brokolici, místo anglické slaniny nízkotučný sír a tak podobně. Rovnou říkám že uškubnutí internetu z lednice by bylo dílem krátkého okamžiku a rád bych přišel o všechny ty vymoženosti za trochu dobrého žvance. Jen připomínám že i když se zde píše především o lednici, zdaleka to nebude jediný podobně "nebezpečný" spotřebič v domácnosti.
Ivan Taraba:
Citace: František Šohajda 14.01.2019, 10:37
Ale nesmí to být elektronika od firmy HUAWEI.....
Pak by věděli kolik toho sníme! (dance) (dance)
To bych jim ještě odpustil. Ale až vám nechají zteplat pivo v lednici proto, že jste od někoho obdržel zprávu o tibetském duchovním vůdci nebo fotografii medvídka Pú, pak už bude pozdě ;)
Citace: Jan Franěk 14.01.2019, 20:49
No. osobně by mě štvalo, kdybych si objednal do lednice nákup a díky zprávě od doktorky by mi lednice objednala namísto kolena k upečení nějakou brokolici, místo anglické slaniny nízkotučný sýr a tak podobně.
To mě taky. Ale pořád lepší než kdyby vám za to koleno zdražili zdravotní pojištění. :)
Proto nezapomínejme na svůj "sociální kredit" a chvalme mocné vůdce.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana