Myslíte si že "špionem" ve vaší domácnosti může být například lednička?
Jiří Schwarz:
Když je ten Silvestr, tak si snad můžeme dovolit trochu nadsázky nebo malé odbočení od ELEKTRIKY...
Je to už pěkných pár let, co jsem byl v lázních a jeden pan doktor vyslovil krásnou myšlenku:
...podvádíte jen sebe, škodíte tím jen sobě, mě to neublíží, když budete podvádět...
A pak říkal "...jednou není nic...
"...když budete rozumní a jednou za čas si zahřešíte, tak vás to nezabije, ale když budete hřešit a před kontrolou se budete snažit to zachránit, je to zbytečné..."
Ivan Taraba:
Citace: Miroslav Minařík 31.12.2018, 11:00
Každý může hrozbu vnímat z jiného úhlu. Někdo má strach, že lednička může mít mikrofon. Jiný zase, že lednička prozradí to, co člověk uschovává. Na všem samozřejmě něco je.
Proč ne? Myslím si, že špionem může být jakýkoliv mikropočítač vybavený vstupy a komunikační linkou.
Já bych měl spíše strach, že taková věc připojená k internetu si stáhne aktualizaci firmware, která změní funkce na které jsem byl zvyklý nebo učiní celé zařízení nepoužitelným. V horším případě tam ten firmware nahraje někdo jiný než výrobce a věc začne mým jménem (z mého připojení) páchat nějakou kyberkriminali tu.
Nepřál bych si lednici, kterou bych před použitím musel zaregistrovat do nějaké sociální sítě, kam by posílala fotky, co mám uvnitř, jak se tvářím když otevřu dveře, objednávala mi jídlo, které systém vyhodnotil jako "že by se mi mohlo líbit" a ještě mi na displeji zobrazovala reklamy. To bych raději skladoval jídlo ve sklepě na ledu pod slámou.
Možná někdy nastane doba, kdy se každé takové zařízení bude automaticky připojovat k internetu přes mobilní síť, přičemž SIMku bude mít vestavěnou a předplacenou od výrobce. Výrobce bude mít spoustu zajímavých informací k vytěžování. A kdyby chtěl uživatel omezit pokrytí sítě, zařízení začne protestovat a zablokuje se.
Petr Matuška:
V mé domácnosti určitě ne. Máme v domě tři ledničky, dvě pračky, myčku, sušičku, dva plynové kotle, tři TV přijímače ... - a všechny bez připojení na Wi-Fi nebo web. A ani bych o to nestál. Abych se vrátil z dovolené, a zjistil, že mě mezitím nějaké hacker třeba protopil půl výplaty. Nebo otevřel dveře a pak vybílil byt.
Viz obrázek
Žvak Petr:
Vůbec by mi nevadilo, kdyby v lednici byla čtečka kódů a udělal se průzkum trhu.
Výrobci by věděli, že určité věci nemusí vyrábět - nekupují se.
Kurýr by dostal SMS, že je tam už poslední Plzeň......... >:(
František Šohajda:
Ale nesmí to být elektronika od firmy HUAWEI.....
Pak by věděli kolik toho sníme! (dance) (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana