Mohou být ve dvou podomítkových krabičkách 2 různé fáze?

<< < (4/7) > >>

Radek Červený:
Citace: Libor Smeja  17.12.2018, 08:39

Ten marketingový nesmysl se jmenuje VPC (vápennopískové zdivo - výrobci Vapis, Kalksandstein, Silka - vše SRN, u nás KM Beta) a je to nejvhodnější materiál pro stavbu pasivnich domů a pasivních bytových domů.

Však já vám to neberu, na stavbu pasivu je spousta dalších systémů, jen mě zaráží, že nemá výrobce u systému vyřešené technické instalace a pakliže ano, tak za cenu příšerných kompromisů. V tomto pohledu je to bazmek, který řeší pouze a to jediné, neschopen dalších systémových řešení, souvisejících se stavbou. Pokud ovšem v tom pasivu hodlá uživatel svítit petrolejkou a špinavou vodu z nádobí vynášet v lavoru vylévat na zápraží, je asi vše v pořádku.

Radek Červený:
Citace: Pavel Horský  17.12.2018, 10:15

A je problém do tohoto stavebního materiálu vyfrézovat drážku?

Docela jo Horáci, na sekání je to tvrdé a při řezání to slušně zanáší kotouče.

Pavel Horský:
Citace: Radek Červený  17.12.2018, 10:20

Docela jo Horáci, na sekání je to tvrdé a při řezání to slušně zanáší kotouče.

Nepředpokládám, že by se řezalo všude, ale jen tam, kde nastane takovýto problém s větším kabelovým svazkem. Vždyť se toto musí nějak řešit např. u rozvaděče, kde je vždy větší kabelový svazek.
Pak by mě rovněž zajímalo, jak by se do tohoto systému provádělo trubkování sdělovacích rozvodů s budoucí protažitelnost í. To zcela jistě nestačí protáhnout krk do připraveného vnitřního prostupu. Myslím si, že je vždy řezání nevyhnutelné. A když je člověk schopný vyříznout otvory pro krabice, neviděl bych problém s vyříznutím drážky.

Milan Hudec:
Pokud jsou bloky stavěny jaksepatří, tak dutina o průměru cca 35mm není zas tak malá aby se do ní instalace byť v krku nevlezla.

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  18.12.2018, 13:31

Pokud jsou bloky stavěny jaksepatří, tak dutina o průměru cca 35mm není zas tak malá aby se do ní instalace byť v krku nevlezla.

To je sice pravda, ale neupevněný krk v dutině do budoucna horko těžko protáhneš. Má tendenci se hrnout a krabatět.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana