Musí zaměstnavatel propouštěném dát potvrzení o přezkoušení podle vyhlášky 50?
Kastner Lubomír:
(poklona) všem za reakci. Asi žiju v nějaké mylné představě, že zkoušky se provádí jmenovitě, každá osoba konkrétně, protokol o zkoušce je psán na konkrétní osobu, která zkoušky složila a součástí je i vlastně druh § případně omezení nebo rozšíření. Např. v mém případě § 8 dod. do 4 kV. A pokud jsem prováděl práce i u zákazníků pak přeci nemohou zkoušky platit jen ve firmě. Běžně jsou základní zkoušky do 1 kV, ale vzhledem k tomu, že jsem pracoval na zkušebně i s napětím 4 kV měl jsme rozšíření do 4 kV. Vždyť velmi podobný, vlastně dá se říci skoro shodný je případ třeba řidičských průkazů. Firma zaplatí uchazeči o zaměstnání autoškolu, uchazeč udělá zkoušky a řidičák mu přeci platí i po odchodu z firmy. Nebo jsou snad zkoušky elektrikářů všeobecně něco jiného? Ale jak jsem už řekl, možná se mýlím.
Miroslav Minařík:
Citace: Kastner Lubomír 21.11.2018, 20:13
Vždyť velmi podobný, vlastně dá se říci skoro shodný je případ třeba řidičských průkazů. Firma zaplatí uchazeči o zaměstnání autoškolu, uchazeč udělá zkoušky a řidičák mu přeci platí i po odchodu z firmy. Nebo jsou snad zkoušky elektrikářů všeobecně něco jiného? Ale jak jsem už řekl, možná se mýlím.
Zklamal jsi mne.
Rok tu rozebíráme vyhlášku padesát do morku kosti a ty přijdeš s tímto? (zle)
Ach jo.
Vidím, že celá naše práce je vniveč.
ACEOF ACES:
Odpověď lze nalézt dole na stránce pod diskusními příspěvky, Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz
František Šohajda:
Citace: Kastner Lubomír 21.11.2018, 20:13
(poklona) všem za reakci. Asi žiju v nějaké mylné představě, že zkoušky se provádí jmenovitě, každá osoba konkrétně, protokol o zkoušce je psán na konkrétní osobu, která zkoušky složila a součástí je i vlastně druh § případně omezení nebo rozšíření. Např. v mém případě § 8 dod. do 4 kV. A pokud jsem prováděl práce i u zákazníků pak přeci nemohou zkoušky platit jen ve firmě. Běžně jsou základní zkoušky do 1 kV, ale vzhledem k tomu, že jsem pracoval na zkušebně i s napětím 4 kV měl jsme rozšíření do 4 kV. Vždyť velmi podobný, vlastně dá se říci skoro shodný je případ třeba řidičských průkazů. Firma zaplatí uchazeči o zaměstnání autoškolu, uchazeč udělá zkoušky a řidičák mu přeci platí i po odchodu z firmy. Nebo jsou snad zkoušky elektrikářů všeobecně něco jiného? Ale jak jsem už řekl, možná se mýlím.
Kolego, Vyhl."50" ,za peníze dnes je ten nejmenší problém znovu udělat!!
(Píši dnes!)
Ty další kurzy asi budou s problémem!
U "normální" firmy má doklad o "50" každý zaměstnanc u sebe (alespoň kopii)....
Dobiáš Miroslav I.:
Co já vím, tak odchod do důchodu byl spojen s oslavou, ale někdy i se slzami. Co to je za zaměstnavatele, který se neumí se zaměstnancem dobře a se slávou rozejít. Ta různá osvědčení mu stejně k ničemu nebudou, jsou vázána na konkrétní osobu. Bylo by nanejvýš vhodné, aby tyto doklady vydal pro případné nostalgické vzpomínání u piva. Moje manželka dostala při odchodu do důchodu dokonce velmi dobré odchodné v Kč. Tomu říkám přístup.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana