Musí zaměstnavatel propouštěném dát potvrzení o přezkoušení podle vyhlášky 50?

(1/4) > >>

Kastner Lubomír:
Při ukončení pracovního poměru (z důvodu odchodu do důchodu) dohodou se zaměstnavatel zdráhá mi vydat potvrzení o složení a platnosti zkoušky z vyhlášky 50, vazačský průkaz i paličský průkaz.
Prý zkoušky platil on a prý zkoušky platí pouze v jeho firmě.
Nechce mi ani vydat potvrzení o délce praxe v oboru elektro protože jsme měl v pracovní smlouvě napsánou profesi dělník abych si případně mohl udělat zkoušky sám a né jako zaměstnanec.
Poradí někdo zda se s tím dá něco dělat?
Může používat mé jméno na výstupních a zkušebních protokolech i když už nejsem zaměstnanec firmy?
To by asi již neměl.

Miroslav Minařík:

Přezkoušení podle vyhlášky 50 platí pro konkrétní druh zařízení a napětí. Není tedy obecně přenositelné. Nový zaměstnavatel jej ale může akceptovat.

Pokud nechce potvrdit délku praxe na konkrétním druhu zařízení a napětí tak bych se na něj vykašlal. Udělat si padesátku z nostalgie znovu soukromě a hotovo. Praxi můžeš doložit místopřísežně.

A zbytek dokladů stejně nepotřebuješ důchodče!  (dance)

Rozvodak:
To je vůbec vtipná věc.
Ve stávajícím zaměstnání máte platnou 50tku, když odejdete nedají vám jí, nový zaměstnavatel jí požaduje, tak si jí uděláte soukromě. Nu a pak u nového zaměstnavatele jí máte správně dělat znovu  ;D

Jirka Š. Svejkovský:
Myslím, že máte smůlu. Já si osvědčení nechávám u sebe, ale jsem ve firmě výjimka. Nemusí vám ten papír dát. Proč by měli?

Hynek Havliš:
Podle mého názoru by přímo dle vyhlášky 50 - par. 15 - papír vydat - měli:
1) Organizace vydá pracovníkům uvedeným v § 6 až 8 a v § 10 ,  kteří složili zkoušku, osvědčení, jehož vzor je uveden v příloze 3.
Já si ho vždycky po školení vyžádám/okopíruji.
Navíc jsem nezažil - ani u zkoušek na TIČR - že by pro doložení praxe nestačilo čestné prohlášení.
Chápu ale, že toto problém p. Kastnera asi ex post nevyřeší.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana