Musí zaměstnavatel propouštěném dát potvrzení o přezkoušení podle vyhlášky 50?
Miroslav Minařík:
Citace: Dobiáš Miroslav I. 22.11.2018, 07:14
Co já vím, tak odchod do důchodu byl spojen s oslavou, ale někdy i se slzami. Co to je za zaměstnavatele, který se neumí se zaměstnancem dobře a se slávou rozejít. Ta různá osvědčení mu stejně k ničemu nebudou, jsou vázána na konkrétní osobu. Bylo by nanejvýš vhodné, aby tyto doklady vydal pro případné nostalgické vzpomínání u piva. Moje manželka dostala při odchodu do důchodu dokonce velmi dobré odchodné v Kč. Tomu říkám přístup.
Přesně tak. Člověk v důchodu má většinou všechny osvědčení již vypálené v obličeji a nepotřebuje tolik lejster jako v produktivním věku. Celá ta záležitost je spíše pro právníka, ale na to bych se z vysoka ... podíval.
Jan Bocek:
Citace: Kastner Lubomír 21.11.2018, 20:13
Asi žiju v nějaké mylné představě,...., možná se mýlím.
V některých firmách majitele tvrdí, že Zákon jsou Oni. ( Only I)
Pak se přidávám k radě Mirka, protože ty zkušeností v oblasti točivých strojů tobě Luboši nikdo nevezme. Věřím, že najdeš v důchodě uplatnění i bez těch lejster. Ono již dávno platilo, ukaž mi co umíš a já tě ocením.
Jen nostalgické vzpomínky.
Bývalo zvykem, že při odchodu do důchodu se poslal pro nastávajícího důchodce taxík a dovezl jej i s manželkou. Ředitel je přijal na kafé, následovalo rozloučení a společné fotky se spolupracovník y. Elektrikářům jsme při této příležitosti předávali i vercajk s kterým pracovali a něco i "navýše".
Myslím, že odchod do důchodů má být slavnostní a důstojný. Bohatší je vždy ten kdo dává a je jedno zdá to jsou lejstra, vercajk, anebo jen dobré slovo.
Jiří Kubík:
Mám v archivu originály veškerých osvědčení dle vyhl. 50,
průkazů i záznamů o zkouškách za celou svoji kariéru.
Vždy jsme je dostali, i když je platil zaměstnavatel a
proběhla v pracovní době.
Právník nejsem, ale asi bych zkusil využít zákoníku práce.
Miroslav Minařík:
Dosaženou kvalifikaci ...
u vyhlášky padesát jde o bezpečnost práce na konkrétním zařízení.
Asi bych nezaměňoval § vyhlášky padesát se stupněm kvalifikace.
To je jako by někdo řekl, že má kvalifikaci "ředitel". Ale čeho, za jakých podmínek ...
Jiří Schwarz:
Bohužel je to tak trochu podle principu
kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod
Potvrzení o praxi - to snad zaměstnavatel odmítnout nemůže.
Není jednodušší dát někomu "papír s 50-kou", kde by měla být praxe uvedena, než vypisovat jiný papír s potvrzením praxe?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana