Musí být Cyky 5x1,5 k 3 fázovému motoru?
Rozvodak:
Citace: Pavel Horský 19.11.2018, 07:56
Nikdy jsem nepoznal najednou tolik arogance a povýšenectví, jako právě u zaměstnanců PRE a pražských RT. A že jsem jich za soji kariéru už potkal požehnaně. Nemusí to výt vztahováno i na vaši osobu. Píši "nemusí", neznám vás osobně, nevím jak se chováte, když nejste schován za řádky slov v diskusním fóru.
Minulý týden zaměstnanec PRE (RT) poslal kolegovi nabídku na odplombování a zaplombování 14ks elektroměrů po jejich přemístění do nového RE + revizi RE cenu převyšující 60 tis. Kč. To si opravdu myslí, že jsme včera spadli z vesmíru? My mimopražští nejsme vidláci bez mozku. Vše má svoje hranice a ty jsou v Praze celkem dost překračovány. A to mi moc vadí. A pak se pražák diví, když ho někdo na vesnici při dotazu na cestu pošle uplně jiným směrem :)
On každý RT co má smlouvu s PREdi, neni zaměstnanec PRE. Těch je několik málo z technickýho servisu PREm.
Jestli není tajemství, s kým jste jednal, napište mi jméno/ firmu. Tuším že by to mohly být hoši z fy. Elektro J××L sro.
Jinak jak jsem psal v SZ, jestli jste to neodpískal dejte vědět.
Nebo máte druhou možnost, vyjednat si jednorázovou smlouvu a vyfasovat plomby vy sám.
To víte, zatím jsem nikdy neměl čas na sraz Clusteru, třeba se tam někdy podívám, tak nelze vyloučit nic. Třeba jsem stejnej blázen jako ostatní.
Radek Červený:
Citace: Pavel Horský 19.11.2018, 07:56
Minulý týden zaměstnanec PRE (RT) poslal kolegovi nabídku na odplombování a zaplombování 14ks elektroměrů po jejich přemístění do nového RE + revizi RE cenu převyšující 60 tis. Kč. To si opravdu myslí, že jsme včera spadli z vesmíru?
A v čem Horáci vidíš problém? Poslali nabídku? To je super, hele, skákej radostí. Já mám ve svém okolí spoustu firem, co už nemají ani čas dělat nabídky a cena se určuje stylem ber a nějak to tam vtlačíme nebo nech bejt. Tím se nechci chlapců zastávat, neznám podrobnosti, ale naučme se pracovat s myšlenkou, že jsme elektrikáři a nikoliv hodináři.
Citace: Rozvodak 19.11.2018, 14:31
To víte, zatím jsem nikdy neměl čas na sraz Clusteru, třeba se tam někdy podívám, tak nelze vyloučit nic. Třeba jsem stejnej blázen jako ostatní.
No, to je na zamyšlenou, už by to chtělo něco s tím udělat ;) Každý srdcař se stejnou duševní "bleskovou" poruchou je vítán :D
A ještě k tématu. Já osobně bych k motoru natáhnul sedmižílu. Ty skříňky tam dnes jsou a za tři roky nebudou, motory klidně zůstanou. Pak se technologie zapojí třeba do nějakého nadřazeného řídícího systému a ten bude vyhodnocovat i teplotu z termistoru v motoru, což dnes bývá celkem běžné. A najednou je sedmižíla jak najitá.
Petr Nadenicek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 19.11.2018, 11:28
To je tak, když se nečte technická zpráva. ;)
Mimochodem, já vždycky myslel, že se naceňuje podle výkazu výměr, ne podle technické zprávy. Použití AFDD není v našich končinách zrovna standard. Požadavek uvedený někde v textu bych jim hodil na hlavu s příslušným přeceněním dodávky.
Spíš špatná komunikace vedení. Bylo to výběrové řízení, kde požadavek byl standardní vybavení a rok starý projekt jsme dostali až po podpisu smlouvy.
Vedení afdd nakonec schválilo, ale spíš bojuji kde ho sehnat. V každém velkoobchodě reklamních materiálů, brožur a katalogů mraky, ať už Eaton, nebo OEZ, ale ve 3 obchodech ani nevěděli co to je a ve 4 neznámý termín. Možná se nakonec budem muset obhájit tím, že použití AFDD je jen doporučení. Jedná se o skleník, takže tam ani není nebezpečí požáru.
Jedinej kdo ho má skladem je jeden e-shop, ale tam za něj chtějí 4,8t. Když vynásobím 3, jsme pomale pod ziskem...
Rozvodak:
Citace: Petr Nadenicek 19.11.2018, 18:05
Spíš špatná komunikace vedení. Bylo to výběrové řízení, kde požadavek byl standardní vybavení a rok starý projekt jsme dostali až po podpisu smlouvy.
Vedení afdd nakonec schválilo, ale spíš bojuji kde ho sehnat. V každém velkoobchodě reklamních materiálů, brožur a katalogů mraky, ať už Eaton, nebo OEZ, ale ve 3 obchodech ani nevěděli co to je a ve 4 neznámý termín. Možná se nakonec budem muset obhájit tím, že použití AFDD je jen doporučení. Jedná se o skleník, takže tam ani není nebezpečí požáru.
Jedinej kdo ho má skladem je jeden e-shop, ale tam za něj chtějí 4,8t. Když vynásobím 3, jsme pomale pod ziskem...
A to je problém si objednat komponet, když běžně není skladem??
Rozvodak:
Citace: Radek Červený 19.11.2018, 15:16
A v čem Horáci vidíš problém? Poslali nabídku? To je super, hele, skákej radostí. Já mám ve svém okolí spoustu firem, co už nemají ani čas dělat nabídky a cena se určuje stylem ber a nějak to tam vtlačíme nebo nech bejt. Tím se nechci chlapců zastávat, neznám podrobnosti, ale naučme se pracovat s myšlenkou, že jsme elektrikáři a nikoliv hodináři.
No, to je na zamyšlenou, už by to chtělo něco s tím udělat ;) Každý srdcař se stejnou duševní "bleskovou" poruchou je vítán :D
A ještě k tématu. Já osobně bych k motoru natáhnul sedmižílu. Ty skříňky tam dnes jsou a za tři roky nebudou, motory klidně zůstanou. Pak se technologie zapojí třeba do nějakého nadřazeného řídícího systému a ten bude vyhodnocovat i teplotu z termistoru v motoru, což dnes bývá celkem běžné. A najednou je sedmižíla jak najitá.
To je obecně známá praktika, když někdo nechce něco dělat, napálí několikanásobn ou cenu.
Jo, uvidíme. Snad se časem vykopu ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana