Je opravdu nutné vytahovat spotřebiče ze zásuvky?
Miroslav Minařík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 19.10.2018, 09:29
Ještě mě napadl vypínač magnetických polí. Původně sloužil jako ochrana před elmg. zářením z kabelu (protože to způsobuje moribundus, víme?). Po vypnutí spotřebiče odpojí okruh od sítě a stav monitoruje asi 200 mV DC. Okruh je tak pod napětím pouze v případě, že je nějaký odběr. Prý se to dobře prodává v Rakousku. Jenom ta cena ...
Ono primárně nešlo o Moribundus. To relé je v nabídce Schrack, ale kvůli jiným požadavkům než mají pobláznění uživatelé všudy přítomných siločar. Je určeno pro obvody ve speciálních prostředích. Laboratoře, vyšetřovny ... a pak to začali chytráci nabízet osobám neznalým. Osobám, které věří všemu, coje napsáno. Kdysi jsem po tom pátral u nás v Brně.
Apropo my na Orlovně vypínáme všechny zbytečné obvody automaticky při odchodu. Vytahování ručně ze zásuvky je šílené.
Hugo K.:
Citace: Jiří Schwarz 19.10.2018, 10:15
Jak moc byste zkritizovali nápad vyměnit si vidlici na přívodním kabelu za nějaké provedení s vypínačem?
Uštípnu vidlici flexošňůry např. konvice a dám tam vidlici s vypínačem.
Nestanu se náhodou výrobcem nového typu konvice se všemi povinnostmi ?
Vít Rotrekl:
Za sebe:
- spotřebiče ze zásuvek nevytahuju - žádné
- elektriku při běžném odchodu do práce, dětí do školy - nevypínám
- při plánované delším pobytu mimo domov - vypínám vše mimo zásuvky pro lednici, topení a bojleru. Vypínám jističi v rozvaděči, ze zásuvek nevytahuji nic.
Možná jsem měl zatím jen štěstí, že mě nic nezahořelo, možné je to tím, že se snažím kupovat kvalitní výrobky a ne to co je levnější než nejlevnější.
HOWGH. 8)
Milan Hudec:
Citace: Hugo K. 19.10.2018, 20:32
Uštípnu vidlici flexošňůry např. konvice a dám tam vidlici s vypínačem.
Nestanu se náhodou výrobcem nového typu konvice se všemi povinnostmi ?
Spíše bych chtěl vidět elektrikáře, který si namísto výměny poškozené vidlice poběží koupit novou konvici (dance)
Hugo K.:
Citace: Milan Hudec 20.10.2018, 13:51
Spíše bych chtěl vidět elektrikáře, který si namísto výměny poškozené vidlice poběží koupit novou konvici (dance)
S výměnou vidlice pro sebe nemám nejmenší problém.
Na svých pistolových páječkách II.třídy mám již po několik desetiletí jako koncovky vidlice pro připojení spotřebičů I.třídy a zatím OK. >:(
Ale pustit něco podobného ven.... (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana