Je opravdu nutné vytahovat spotřebiče ze zásuvky?

(1/11) > >>

Domík:

Prosím o laické vysvětlení či o odkazy na zdroje informací ohledně toho, zda je nutné vždy, když se spotřebiče (v tomto případě konvice a mikrovlnka) nepoužívají, je vytáhnout ze zdi. Dělají to kolegyně v práci a já jsem z toho nepříčetná, protože to zdržuje, a přijde mi zbytečné několikrát denně spotřebiče znovu zapojovat. A když se ohradím, ráda bych jim byla schopná vysvětlit, proč to dělat nemusejí.

Miroslav Minařík:
Citace: Domík  17.10.2018, 11:54

Prosím o laické vysvětlení či o odkazy na zdroje informací ohledně toho, zda je nutné vždy, když se spotřebiče (v tomto případě konvice a mikrovlnka) nepoužívají, je vytáhnout ze zdi. Dělají to kolegyně v práci a já jsem z toho nepříčetná, protože to zdržuje, a přijde mi zbytečné několikrát denně spotřebiče znovu zapojovat. A když se ohradím, ráda bych jim byla schopná vysvětlit, proč to dělat nemusejí.

Je několik možností:
uvádí to místně bezpečnostní předpisje to uvedeno v některé ze závazných návodů k použití spotřebičekolegyně jsou prozíravé a tuší, že jde o levné šmejdy, které je lepší odpojovatjsou šetrné k životnímu prostředí a uspoří kažkou wattsekundunebo to dělají jako ovce, protože se to "někde" dělá
V londýnských školách zase chodí o přestávkách školník a vypíná všechny zásuvky. A to bez ohledu co je v zásuvce připojeno. Kdybych tam nebyl hostem je už po smrti.
 (dance)

Martin Hroudný:
V práci obvykle platí nějaké interní předpisy, a chodí jak mlsnej pes nějaký bezpečák (technik BOZP) - takže tam není o čem diskutovat. Zkrátka vytahovat.
Je potřeba na to ale pohlížet s rozumem - tj. dbát na to, aby byla konvice vytažena určitě mimo dobu přítomnosti zaměstnanců, zvláště přes víkend. Ono té zásuvce to taky nedělá dobře, když se do ní něco pořád zandavá a vyndavá, u vychozených zásuvek může tato i zahořet díky přechodovým odporům.

Vytahovat ale mikrovlnku, to už považuji za těžký "nadstandard". Polovina mikrovlnek má v sobě hodiny, takže už z principu se počítá s tím, že budou pod napětím 24/7. Navíc ji z pohledu rizik "hoření" považuji min. o 2 řády bezpečnější než rychlovarnou konvici.

Jan Franěk:
Až vám před očima vzplane levná rychlovarná konvice, stará jen něco okolo 3 měsíců, budete možná sama rázem patřit k té první skupině. Stejně jako já.
To nemluvím ani o tom, za jak rizikové považuji díky svým zkušenostem nejen z revizí i takové levné mnohonásobné prodlužováky. Navíc pokud jsou schované za nábytkem, pod stoly a často zakryté vrstvou prachu.

Osobně to vůbec za zbytečné nepovažuji a doma je odpojování konvice, nebo minimálně její postavení mimo podstavec standardem stejným, jako vytažení žehličky, nabíječek mobilů a podobných zdrojů, před odchodem z domu.
Samozřejmě MW troubu, troubu a podobné spotřebiče, které jsou navíc vestavné, při odchodu neodpojuji. Sice jsem si hrál s myšlenkou je vypínat při odchodu třeba EZSkou, ale sehnat všechny spotřebiče bez časomíry, je skoro nemožné a omezený výběr neprošel přes mou drahou polovičku  ;)

Jiří Schwarz:
Je to o vyhodnocení možných rizik a rozhodnutí s jakým rizikem dokážu žít a jaké se snažím omezit, vyloučit. minimalizovat. ..
U rychlovarných konvic je to riziko opravdu takové, že bych s tím žít nechtěl a naučil jsem nejen sebe, ale i lidi v okolí vytahovat nebo stavět konvici mimo základnu.
V práci na to máme směrnici, která to jasně nařizuje.

Podobně to vidím např. i se zdroji pro mobily, tablety, notebooky, nejhorší je to v případě, kdy jsou v kanceláři "zastlané papíry". To nevidím rád...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana