Jak připojit spotřebič zemněný nulováním na zemnění zemněním?
Dan Havlíček:
Citace: Fuk Tomáš 13.10.2018, 21:33
Sporák obvykle mívá troubu (jinak to není sporák) a ta bývá na té třetí fázi.
To je ale . . potřebuje , ,0,, . . .!!
Dan Havlíček:
Citace: Radek Červený 14.10.2018, 00:15
Právě tuto možnost jsem myslel, ale má jistá úskalí, které je potřeba vyhodnotit na místě, například součty příkonů jednotlivých topnic a jejich vnitřní zapojení. Z tohoto důvodu jsem tazatele odkázal na místního odborníka, protože mě nepřesvědčil o skutečnosti, že je natolik odborně na výši, abych s ním tato úskalí a provedení anonymně rozebíral v internetové diskuzi bez možnosti zpětné vazby, že problematiku správně pochopil a dobře míněná rada se nestane radou kontraprodukti vní.
Já mám ale 1,2,3 a zem . . !!
Dan Havlíček:
Citace: Vít Rotrekl 13.10.2018, 10:52
Abych se přiznal jsem trošku zmaten...
Chápu správně, že:
- sporák byl někde připojený, kde byl připojen 5ti vodiči - tedy síť TN-C-S, 3xL + N+PE
- teď chcete sporák připojit jinde, kde jsou jen čtyři vodiče, tedy síť TN-C, 3xL + PEN
Asi by to mohlo jít připojit, ale bude to mít jistá úskalí - dostatečný průřez vodiče PEN -jaký průřez má přívodní kabel? Lze tento průřez připojit do onoho sporáku? Umožňuje výrobce sporáku tento způsob připojení? Nebylo by dobré mít na sporáku ještě (Milanovo oblíbené) pospojení?
Mám k dispozici tedy síť TN-C, 3xL + PEN . . .
Jiří_Hrubý:
A to čouhá pevný kabel ze zdi, nebo guma ze sporákovky? Jaký je průřez? Cu, nebo Al?
Dan Havlíček:
Citace: Jiří_Hrubý 14.10.2018, 11:02
A to čouhá pevný kabel ze zdi, nebo guma ze sporákovky? Jaký je průřez? Cu, nebo Al?
Ve zdi vypínač na 380 a do něj vedou jen tyto 3 + 1 dráty v Cu a odtud to samé v gumě a Fe
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana