Opravdu může blesk iniciovat poškození mostní konstrukce?

<< < (3/4) > >>

Milan Hudec:
Stačí aby bylo v betonu více lidských těl, stěnu takto vytvořených kaveren poškodí bleskový proud a je vymalováno.... ............
Hlavní je, nedržet se  při fabulacích při zemi (dance)

Jiří Kubík:
Nebo je také možné, že  podstatnou část cementu rozebraly různé místní organizace
na betonové polobotky.
Pak to měli samý písek.

:)

Jan Franěk:
Také jsem zvědav na výsledky vyšetřování. Ale opět se muselo něco stát a muselo zemřít mnoho lidí proto, aby se začalo něco dít se stavem mostů nejen v Itálii, ale v celé Evropě, tedy i u nás.

Osobně si dovedu představit že když udeří blesk do mostní konstrukce a ta je nasáklá vodou, tak její rychlá proměna do stavu plynného může způsobit destrukci betonové výplně a tedy i narušení statiky mostní konstrukce. Nicméně jsem se snažil prohlédnout si videa kde je údajně vidět blesk, tedy jeho úder do konstrukce a následný pád mostu. Nic takového jsem nenašel. Jen bylo vidět "světlo" už po zřícení silnice, které mohlo vzniknout i zkraty na kabelech poškozených pádem mostu. Nevím zda trať pod zříceným mostem byla elektrifikovan á, ale pokud ano i to mohlo vyvolat několik "oblouků zkratem",  které mohli být velmi dobře viditelné.

Jirka Š. Svejkovský:
Tak třeba včera v Sasku bylo několik mostů přinejmenším ohroženo.

Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  18.08.2018, 20:19

Tak třeba včera v Sasku bylo několik mostů přinejmenším ohroženo.

?  Čím? Byla tam bouřka?  Snad se s tímto přírodním jevem počítá a projektuje dle toho i samotná konstrukce. Nebo ne?  :-\

https://www.denik.cz/ze_sveta/svetoznamou-sochu-krista-v-riu-poskodil-blesk-20140130.html

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana