Opravdu může blesk iniciovat poškození mostní konstrukce?
Jiří Schwarz:
Zní to skoro jak ve fantastickém filmu...
Co se tam asi stalo, jestli to by opravdu blesk?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-italii-se-zritil-dalnicni-most-za-plneho-provozu-na-miste-jsou-mrtvi-a-zraneni-53869?dop-ab-variant=3&seq-no=1&source=hp
Lukáš Rotrekl:
Jsem zvědavý na výsledek vyšetřování a rozhodně bych nedělal ukvapené závěry. Podle mě více okolností.
Když se podíváš na video dole v aktualizacích v 17.17, tak jsou tam záběry padajícího pilíře po blesku, ale to už tam není mostovka a navíc mě ten pád přijde dost rychlý jako reakce na ten blesk.
EDIT: A taky si počkám, co na to budou říkat mostaři z Firesty.
Milan Hudec:
Si to přečtěte řádně.
Po úderu se začal drolit cement......
Tj.plnidlo/kamenivo nikde.......
Buďto novinář schopný komentovat nanejvýš velký kulový, a pak bůhvíjak to celé bylo, nebo je to pravda a soudruzi zapoměli na písek a kamenivo.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Milan Hudec 14.08.2018, 23:01
Si to přečtěte řádně.
Tj.plnidlo/kamenivo nikde.......
Buďto novinář schopný komentovat nanejvýš velký kulový, a pak bůhvíjak to celé bylo, nebo je to pravda a soudruzi zapoměli na písek a kamenivo.
Citace
„Blesk udeřil do spodku pilíře. Hned poté se začal drolit cement a pak se všechno zhroutilo a byl konec světa,“ citovala La Repubblica člena čtyřčlenné rodiny, která tragédii přihlížela.
Chápu to tak, že to byla citace pozorovatele. Možná taky ztraceno v překladu. Tak jak pro někoho není rozdíl zásuvka X vypínač, žárovka X zářivka, tak i u nás znám lidi, kteří nedělají rozdíl mezi cementem a betonem...
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec 14.08.2018, 23:01
To může být i souhra náhod. Pokud jsem si správně povšimnul, nejdřív spadla vodorovná mostovka a pilíř ještě nějakou chvíli stál. Když už neměl oporu proti namáhání ve směru (bývalé) mostovky, tak na jeho skosení mohl stačit i silnější poryv větru.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana