Jak se odečítaly údaje ze starých mechanických elektroměrů Křižík?

<< < (5/8) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav23  28.07.2018, 21:29

... za rok 2017 nahlášen stav 4.215,00 kWh ......Pokud jsem el. vydělil 10 a započítal jsem ho znovu dostal jsem se na celkovou hodnotu na podružných el. na 3.917,57.
To sedí jak p.... na hrnci. Rozdíl těch dvou hodnot znamená 34 W, což si několik podružných elektroměrů vezme.

Rozvodak:
Citace: Jaroslav23  28.07.2018, 21:29

Vlastník (zahrádkář) to začal řešit při vyúčtování za minulý rok. Na el. měl započítaný stav 2.361,3 kWh. Zdálo se mu to moc tak tam měl elektrikáře a ten mu sdělil, že by se měl stav na el. dělit 10. Když jsem si udělal kontrolní roční odečty zjistil jsem, že u distributora byl za rok 2017 nahlášen stav 4.215,00 kWh (hlásím jim stav vždy k 31.12). No a když jsem zjistil odečtený stav na podružných el. tak jsem napočítal 6.042,74 kWh. Pokud jsem el. vydělil 10 a započítal jsem ho znovu dostal jsem se na celkovou hodnotu na podružných el. na 3.917,57. Dotaz mohu na podružných el. naměřit více kWh než na hlavních hodinách?
Dělal jsem také takový rychlo stav měření. Byla puštěna konvice a za necelou 1 minutu jsem naměřil 0,1 kWh (tedy v tom červeném poli se hodnota posunula o 1.
Teď vidím, že budu muset provést měření ještě důsledněji, protože neznám hodnotu odběru konvice - dělali jsme to při odchodu, v rychlosti.
O zapojení vám nejsem schopen bohužel nic říct.

Jestli tam jako podružáky máte takovýhle krámy, je na pováženou je vyměnit. Viděl bych to obdobně jako kol. Hrubý.
Koupit repasovaný mechanický elektroměry. Ideálně přecejchovaný.

Samozřejmě že hlavní vždy naměří víc. Máte tam ztráty na vedení a vlastní spotřebu elektroměrů (podružných). Vzhledem k tomu že nejsou ověřený, mohou měřit nepřesně. Taky jsou nepřesnosti při hraničních proudech...

Rozvodak:
Nehledě na to, že pokud jdou 3f elektroměry (mechanické) v režimu jedné fáze, jsou s tím další problémy, například volnoběh...

František Šohajda:
Citace: Rozvodak  28.07.2018, 20:49

Jestli to cejchovali až po 30ti letech tak se to vyplatilo  ;D
Což by bylo zvláštní, plechový křižíky šly po 10ti letech a bakelitový Uher a LaG po 16ti. I když se nedá vyloučit že se tehdá na něj zapomělo...

Asi na to zapoměli! Tehdy v tom byl nepořádek!! Dnes je to v PC...tehdy nikdo nekontroloval
spousty papírů. (dance)
byl to plechový Landis a Gyr! Ne Křižík!.....

Jiří_Hrubý:
Zapoměli, nebo se jim prostě nechtělo. V éře nástupu FMX ještě po mnoho let tikaly bomby, ač byly papírově vyměněný. To mohl být někdo, kdo to flákal a měl to do důchodu za pár, tak napsal že vyměnil a bylo. Ano, takový chlív po revoluci byl, než se to srovnalo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana