Je lepší rozdělit zásuvkové a světelné obvody samostatnými chrániči?
Lukáš Rotrekl:
A pokud jste začátečník v oboru, napište to. Žádný z nás nespadl už učený z nebe a na začátku nám taky někdo radil a pomáhal.
Ale ten váš dotaz dost zavání "samodomo", tak se nedivte odmítavým odpovědím.
Bronislav Šula:
(poklona) všem za odpovědi. Máte recht, nechám to na někom kvalifikovaném . Začal jsem si nedávno dodělávat padesátku a asi mi po první zkoušce narostla ramena.
Jiří Schwarz:
Je spousta věcí, které si člověk může udělat sám, i na elektrických rozvodech, pokud je trochu šikovný a "je ochoten poslechnout rady a pokyny".
Ale pokud je to elektroinstala ci většího rozsahu, např. v novostavbě nebo při rozsáhlejší rekonstrukci, vždy by to měl zastřešit někdo, kdo to umí a může na začátku navrhnout a v průběhu a především na konci zkontrolovat.
Jan Franěk:
Citace: Bronislav Šula 27.07.2018, 08:53
(poklona) všem za odpovědi. Máte recht, nechám to na někom kvalifikovaném . Začal jsem si nedávno dodělávat padesátku a asi mi po první zkoušce narostla ramena.
Není ostuda přiznat si, že na něco nemám. Osobně také některé elektropráce, nebo třeba revize strojů, předávám dalším, v tomto zkušenějším kolegům. Nikdo nemůže umět všechno a než zbytečně riskovat, tak si raději vyberu klidný spánek. ;)
Pokud jste vlastníkem platné vyhl.50, jste schopen si tuto instalaci provést sám. Ale návrh (projekt), kde se řeší třeba právě počet PCH, zásuvek na okruhu, uložení a podobně, podle kterého to uděláte, si nechte rychle zpracovat. Usnadní vám to cestu k funkční a bezpečné instalaci.
Citace: Jiří Schwarz 27.07.2018, 09:26
Je spousta věcí, které si člověk může udělat sám, i na elektrických rozvodech, pokud je trochu šikovný a "je ochoten poslechnout rady a pokyny".
Pokud potřebuje investor ušetřit, pomohu mu zpravidla tím že ho to nechám vysekat, zasádrovat krabice, kabely a podobně. Vždy si kabely snažím tahat sám a předejdu tak mnoha pozdějším problémům. Vlastně mi to tak i celkem vyhovuje. ;) Ušetřím si tak spoustu času a práce.
Jan Bocek:
Je to lepší......dok once bezpečnější
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana