Může být vypisovaná veřejná soutěž na dílo podle již neplatné ČSN?

<< < (2/5) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Přestože je PD pro výběr zhotovitele součástí smlouvy o dílo, vesele se podepisuje blábol, který je mimo realitu. Ale to nevadí, jsou to jenom cinty v technický zprávě, kterou stejně nikdo nečte. Do prvního průšvihu, než to dostane do ruky právník ...

Jan Franěk:
Typický blábol. Oprava která mění vlastnosti není opravou. Proč a Podle čeho se ty dva svody přidávají? Podle mně už to není možné jinak, než podle ČSN 62 305ky.

Jenže co s tím dál? Kdo má čas a '" koule" na to aby to řešil?

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  02.07.2018, 22:18

Typický blábol. Oprava která mění vlastnosti není opravou. Proč a Podle čeho se ty dva svody přidávají? Podle mně už to není možné jinak, než podle ČSN 62 305ky.

Jenže co s tím dál? Kdo má čas a '" koule" na to aby to řešil?

A proč by to měl v této fázi někdo řešit?
Coby zákazník mohu prakticky požadovat co chci (např.novou instalaci Al vodiči protože jich mám na půdě mraky, nebo odvézt z Brna do Prahy do hodiny jízdy).
Je věcí zhtovitele jestli se toho chytne.

František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  02.07.2018, 21:32

Přestože je PD pro výběr zhotovitele součástí smlouvy o dílo, vesele se podepisuje blábol, který je mimo realitu. Ale to nevadí, jsou to jenom cinty v technický zprávě, kterou stejně nikdo nečte. Do prvního průšvihu, než to dostane do ruky právník ...

To píšeš naprostou pravdu, ale jak znám Stavební úřady, lidi kolem nich chodí po špičkách a když náhodou někoho potkají tak se klaní až po zem!!
Proč je tomu tak? Jejich moc je hodně velká a když chtějí, dovedou hodně znepříjemnit kolaudaci a věci kolem staveb!!
To co by měli odchytit v začátku ,  je moc nezajímá. :-\

Jan Franěk:
Citace: František Šohajda  03.07.2018, 06:29

Proč je tomu tak? Jejich moc je hodně velká a když chtějí dovedou hodně znepříjemnit kolaudaci a věci kolem staveb!!

Možná na to budeme ještě vzpomínat. Od nového roku jsou nová pravidla. Pro kolaudaci stačí hotová fasáda, upravený pozemek okolo domu a čestné prohlášení že dům je postaven dle schváleného projektu. Před pár dny mi to líčil zákazník kterému právě dokončuju dům.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana