Ako najlepsie natiahnut kabel AES medzi dvoma stlpmi?
Patrik Dedík:
Jedna sa o AES 4x25
Vít Rotrekl:
Citace: Jiří_Hrubý 26.06.2018, 21:00
Docela se mi líbí ta představa šponování v ruce přes dynamometr :D
Ale jak říkám, když se dá aesová kladka za kenďár na třmen, jeden středně těžký se pověsí, ten nahoře poměří, povolí se, dá se ukončení, pověsí se znovu a ten nahoře to zahákne, tak to jde lehce i s tou 25.
Tu jednu přípojku na vlastní sloup bych šponoval tak, aby byla hlavně dostatečná výška nad komunikací, tedy rozumně, ne nutně na pecky, ať se v zimě nenahne ta třístovka, co to na ní bude viset :)
Jak jsem psal, chce to zkušenosti.
Už jsem viděl, když se strojník se vztyčenou vrtnou věží pohyboval po staveništi a přehlídnul AES 4x120. Kabel se ani nehnul v kotvách. Ale sloup se zlomil :)
Vít Rotrekl:
Citace: Patrik Dedík 26.06.2018, 21:06
Jedna sa o AES 4x25
To bude chtít ten hup-cuk a žábu.
Pane Hrubý, jak se ta žába jmenuje správně? Chtěl jsem Patrikovi poradit, ale nemůžu to vygůglit.
Patrik Dedík:
Jednu stranu dam dam do oka na konzole a druhu stranu hupcuka dam kde?
Rukami to nenatiahnem?
Na tom druhom stlpe, na tom investorovom kabel aes bude spojeny s AYKY 4x25 pomocou http://www.elavis.sk/produkt/opravne-sady-spojky-s-trhacimi-skrutkami/ svorky s trhacimi srobami a so zafukovacou buzirkou, pripadne pouzijem svorky prepichovacie aes a kabel.
Jiří_Hrubý:
Podobnou situaci jsem zažil s lesáckou scanií. Padesátka aes jen lehce odřená, bez výpadku, dvě 9/3 zlomený...
Napínací žábka lanová, ta největší, ideálně však tažná svorka ST 102.
Ovšem je otázka, zda to kolega Dedík chce "dělat na kšeft", nebo je to jen nárazovka. Když si totiž půjde koupit žábu na jednu akci, ještě bude doplácet. Alternativně se dá šponovat i jinak, bez poškození kabelu, ale nechci radit jak to o.ebat, když se to kolega teprve "učí", tak ať to umí napřed jak to má být.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana