Jakou mám zvolit hodnotu hlavního jističe pro rod. dům?
Milan Selezan:
To Horský: nejak sme sa s tým cirkulárom trafili, hoci nás delí cca 400km.
Pavel Horský:
To Selezan: už tu oba strašíme tak dlouho, že se nám propojují myšlenky.
To je dobré! :D ;)
Ján Karabinoš:
Neviem ako je to s poplatkami v ČR, ale u nás by prišla výmena jednofázovej prípojky za 3-fázovú, s istením tej istej prúdovej hodnoty, tak na 3200 SK. Jedná sa o poplatok pre VSE, k tomu treba pripočítať náklady spojené so zriadením novej domovej prípojky/nová HDS, elektromerový rozvádzač, káble, projekt, správa o OP – revízna správa a práce so zriadením prípojky/. Ale plne súhlasím s p. Horským a p. Selezanom. Načo šetriť tam, kde netreba a po rokoch, pri stále sa zvyšujúcej energetickej náročnosti spotrebičov a ich počtu v domácnosti, by sa to mohlo vypomstiť. A čo sa týka postupu, najprv treba podať žiadosť o zvýšenie príkonu, spolu s projektom el. prípojky, ku ktorému dá dodavateľ svoje vyjadrenie a v ňom uvedie aj podmienky pripojenia /bod napojenia, hl. istič a pod/. Potom treba zrealizovať prípojku podľa podmienok dodávateľa od domového rozvádzača až po bod napojenia. Nakoniec treba doniesť dodavateľovi správu o OP – revíznu správu a doklad o vlastníctve napájanej nehnuteľnosti, kde sa spíše zmluva s dodávateľom a ten urobí prepojenie prípojky a výmenu elektromera. Toto je bežný postup u nás vo východosl. kraji a ak sú niekde iné podmienky nech ma kolegovia opravia.
Vojtěch Vojtěch:
My ze západních Čech máme tu výhodu že můžeme montovat i jističe charakteristik y , ,C,, ;D ZČE nám za to dodává , ,levnou,, energii.Já osobně jsem po letošním lednovém zdražení , ,o řádově několik procent,, musel zvednout zálohu z cca 3 850Kč na hezkých 5 000Kč.Alespoň se to v domácím rozpočtu lépe počítá. :'(
Radek K:
Budeme stavět dům o rozloze 100m2, který hodláme vytápět elektřinou.
Jaká je podle vás vhodná hodnota hlavního jističe - 3f 32A nebo stačí 3f16A?
Mnohokrát (poklona)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana