Mohou vést kabely zrušenou vodovodní sítí?

<< < (3/4) > >>

Rozmahel Vladimír:
Podle tazatele se asi jedná o prostory venkovní - přívody mezi objekty. Voda se dává do nezámrzu, cca 120 cm hluboko, značí se modrou folií, případně tam ještě může být "cink" drát.
Jedná se o vlastní objekt firmy. Dobrým zdokumentování m trasy vedení a zpracováním patřičné detailní dokumentace bych to považoval za "Stejně dobré jako podle dikce norem..."
Před každým kopnutím do země musí bagrista vědět co je pod ním...

Jan Franěk:
Citace: Rozmahel Vladimír  07.06.2018, 11:42

Podle tazatele se asi jedná o prostory venkovní - přívody mezi objekty. Voda se dává do nezámrzu, cca 120 cm hluboko, značí se modrou folií, případně tam ještě může být "cink" drát.
Jedná se o vlastní objekt firmy. Dobrým zdokumentování m trasy vedení a zpracováním patřičné detailní dokumentace bych to považoval za "Stejně dobré jako podle dikce norem..."
Před každým kopnutím do země musí bagrista vědět co je pod ním...

Beze zbytku souhlasím.

Citace: Jan Franěk  07.06.2018, 06:07

To si nemyslím  :-\

Jsem trochu zviklán. Nyní nemám přístup k normám, tak se nemohu podívat. Možná ale mé přesvědčení pramení jen z toho, že jsme fólii používali vždy a všude, bez ohledu na to jestli je kabel uložen v písku, trubce, nebo betonovém korytě. Podle mého názoru je to i lepší, protože fólie zavčasu varuje před samotným kabelem a nestojí mnoho. V ceně výkopových a ostatních prací i materiálu, je to haléřová položka. Ovšem to že jsem to měl vždy předepsané projektem, ještě nemusí znamenat že je pro to opora i v normě.  Počkám až to někdo dohledá, případně až se k normám dostanu, sám si to ověřím.

Milan Hudec:
Tak ono provést protlak a poté tam zezhora zakopávat folii mě přijde poněkud nepraktické (dance)

František Šohajda:
Citace

že pro nové kabely CYKY byly k rozvodu použito nepoužívané vodovodní rozvody 200mm.

A proč by to nemohlo být? Běžně se to dělá! Vstup a výstup se opatří tak, aby se kabel neodral a neponičil! (Když je trubka větší jak kabel, tak se ještě nasune trubka na kabel.

Fólie pro upozornění při případné další odkrývce země, že je tam něco (kabel-červená fólie)
Aby se nepoškodil!

Petr Pospíšil.:
Šlo mi i o to, že kabely v jímkách budou při vydatných deštích pod vodou, že krysy rády okusují PVC, a pár dalších drobností.
Jinak argumenty a opora v normách které uvedl p. R. Strycharski mě přesvědčily.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana