Mohou vést kabely zrušenou vodovodní sítí?

(1/4) > >>

Petr Pospíšil.:
Dnes jsem se nestačil divit. Při pravidelné revizi rozvaděčů a elektroinstala ce v objektech v
areálu stavební firmy jsem objevil jen běžné, drobné závady. Ve výchozí revizní zprávě mě zaujalo, že pro nové kabely CYKY byly k rozvodu použito nepoužívané vodovodní rozvody 200mm.
V jímkách byly odstraněny vodoměry, trubky byly u zdi uřezány a vtaženy trubky KOPOS
a nové kabely AYKY pro rozvody mezi objekty.
Proti uložení nemohu nic namítat. Je to precizně provedeno. Vadí mi, že na trubce není foĺie,
pro případné výkopové práce.

Žvak Petr:
Citace: Petr Pospíšil.  04.06.2018, 17:42

Dnes jsem se nestačil divit. Při pravidelné revizi rozvaděčů a elektroinstala ce v objektech v
areálu stavební firmy jsem objevil jen běžné, drobné závady. Ve výchozí revizní zprávě mě zaujalo, že pro nové kabely CYKY byly k rozvodu použito nepoužívané vodovodní rozvody 200mm.
V jímkách byly odstraněny vodoměry, trubky byly u zdi uřezány a vtaženy trubky KOPOS
a nové kabely AYKY pro rozvody mezi objekty.
Proti uložení nemohu nic namítat. Je to precizně provedeno. Vadí mi, že na trubce není foĺie,
pro případné výkopové práce.

Pokud byla vyhotovena VRZ na základě projektu...... .? Běžně nehledáte kudy vede přívod do objektu. Většinou patří distribuci. Pokud jsou to podružné rozvaděče pak by vás to mohlo zajímat. Pokud využili nepoužitou 200mm vodovodní síť aby nemuseli kopat pod cestou tak je to podle mě o.k. A pokud nejsou někde spoje, tak to neřešte. ;)

pegas100:
A co myslíte pane „revizní“ když se dělají protlaky a podvrty - je tam také folie?

Petr Pospíšil.:
Citace: pegas100  05.06.2018, 22:22

A co myslíte pane „revizní“ když se dělají protlaky a podvrty - je tam také folie?

Něco jiného je vytvořit podvrt pod komunikací podle dokumentace za tímto účelem. :)

Radim Strycharski:
Citace: Petr Pospíšil.  04.06.2018, 17:42

Proti uložení nemohu nic namítat. Je to precizně provedeno. Vadí mi, že na trubce není foĺie, pro případné výkopové práce.

Účelem folie je přece upozornění na kabel bez mechanické ochrany. Domníváte se, že kabel v chráničce KOPOS zatažené do kovové trubky není dostatečně mechanicky chráněn?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana