V čem může být problém, když nefunguje mikrofon domácího telefonu?
Václav Třetí:
Sluchátko nevyměníte, jsou jiná elektricky i mechanicky.
Vyměnit můžete jedině celý přístroj. Nebude vám však fungovat zvonění, chtělo by to přístroj 4FP 110 37, protože typ 36 má klasický bzučák, vy máte elektronickou návěst.
Propojení kontaktů:
U 711.1 4FP 110 36 4FP 110 37
sluchátko 1 6 6
mikrofon 2 2 2
spol vodič 0 3 3
tl. zámku 9 1 1
vyzvánění 3 x 4
Václav Třetí:
Ještě jsem minule nenapsal jednu věc, typy 4FP 110 xx a 4FP 210 xx se liší tím, že typ 110 má uhlíkový mikrofon, kdežto typ 210 má elektretový s předzesilovače m, funkčně jsou plně záměnné. Poslední trojčíslí v typu (u vašeho přístroje 101) znamená bílou barvu krytů.
Marek Tomis:
Tohle mi odepsali z Urmetu:
"Nevím jaké máte tablo a napáječ, U711 šla použít do obou systémů, u nového telefonu záleží jakým způsobem je telefon vyzváněn.
V případě stř proudu doporučuji telefon 4FP 211 01.201 v případě generátoru 1131."
Nejdříve zkusím proměřit ty obvody, pak budu případně řešit telefony...
Marek Tomis:
Problém je vyřešen!
Zapojil jsem DT Tesla 4 FP 210 36 101 a vše funguje bez problému. Zvonění máme totiž řešeno jinak, svorka č.3 není zapojena, vyzvání to jinde. Akorát nevím, do čeho zapojit kablík ze svorky č.4, dal jsem ho taky do 4, ale nejspíš ho není třeba vůbec zapojovat... Teď už se jenom rozhodnu, jestli si nechám tu 36 nebo zvolím jiný telefon.
Díky všem za pomoc a cenné rady!
mykro:
zdar, v bytovom dome uz niektore telefony dlhsie nefungovali v zmysle ze nebolo pocut z bytu smerom k tablu. vsetko ostatne fungovalo spravne. na mojom telefone 4fp 110 36 (4+n analog), sa to stalo tiez, ale nevieme kedy to prestalo ist, ci nie po zalištovani kablov (domnienka). kupil som nahradu 4fp 210 36 s elektretovymi mikrofonmi (namiesto uhlika), a tym pádomviem ze vidlicovy spinac je v poriadku.
Podla toho co radil kolega vyssie, medzi mikrofonom a zemou (2-3) ma byt od 6 do 12v. Ja tam mam -1,3V dc a 1,6V ac. Take obdobne hodnoty ma aj sused.
Vieme o co sa jedna? Skrat drotikov alebo niektory sused ma vyveseny telefon tj. zly spinac alebo ako to opravit?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana