V čem může být problém, když nefunguje mikrofon domácího telefonu?

<< < (3/5) > >>

Čestmír Kubáček:
Řešil jsem včera doma na 15 let zapojeným guardu. Propojení do přístavby děláno nedávno, taženo venkem a i v IP krabici nakondenzovala vlhkost a uhnil jeden spoj. Právě propoje mic DT-Repro tablo.

Ale rozdělal jsem vše. Tablo, připojení jiného repro, výměna sluchátka...

Hledal bych na vedení.

Václav Třetí:

Už se to tady řeší týden a výsledek zřejmě nula.

Pokud máte jakýkoliv voltmetr s rozsahem 20 až 30V= připojte jeho minus kablík (u digitálního není důležité dodržení polarity, ručičkový bude ukazovat za roh pod 0, pokud nebude polarita správně) na svorku č. 3 a kladný kablík dejte na svorku č. 2. Pokud naměříte něco mezi 6 až 12V, je kabeláž s největší pravděpodobnos tí v pořádku a chyba je v přístroji. Pokud naměříte 0, je třeba odpojit vodič ze svorky 2 a změřit jeho napětí proti sv.3, pokud i takto naměříte 0, je vadný vodič ke svorce 2, pokud naměříte 6-12 V je v přístroji zkrat - vyskytuje se zejména v přístrojích s předzesilovače m pro elektretový mikrofon.

Ludvík Kubík:
Citace: Václav Třetí  25.04.2018, 15:40

Už se to tady řeší týden a výsledek zřejmě nula.

Myslím, že už je to vyřešeno: 20.04.2018, 13:17,… Asi to raději nechám povolanějším než do toho vrtat…

Marek Tomis:
Vyřešeno to ještě není, ale ještě jsem se k tomu nedostal, mám i jiné povinnosti :). Nicméně podařilo se mi zajistit DT Tesla 85 4 FP 210 36 101. Potřeboval bych jenom vědět, zda je kompatibilní s mým přístrojem MaT Elektra U711.1. Nejdříve bych zkusil vyměnit to sluchátko, pak případně celý přístroj.

Každopádně díky všem za příspěvky.

Vojtěch Běhunčík:
Obraťte se na zástupce Urmetu - Mat elektra (webové stránky http://www.matelektra.cz/sitemap/
Jsou velmi ochotní a poradí vám kompatibilní typy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana