V čem může být problém, když nefunguje mikrofon domácího telefonu?

(1/5) > >>

Marek Tomis:
Domácího telefonu v bytovém domě.
Asi po 2 letech po instalaci nám přestal fungovat mikrofon DT, takže nahoře v bytě slyšíme, co ten dole říká, ale on nás neslyší.
Zvonek i otevírání dveří bzučákem funguje.
Okolní byty nemají problém, rekonstrukce dorozumívacího zařízení v domě neproběhla. Zajímalo by mě, v čem může být problém, jestli v DT nebo v rozvodech, a bude tak třeba odborný zásah.

Jirka Š. Svejkovský:
Předpokládám starý analogový systém 4+N.

Zkuste si prohodit se sousedem telefon. Pozor na zapojení vodičů, abyste to pak dal zase dohromady.

Citace: Marek Tomis  17.04.2018, 14:24

a bude tak třeba odborný zásah.

S největší pravděpodobnos tí bude tento zásah zapotřebí.

Ludvík Kubík:
Citace: Marek Tomis  17.04.2018, 14:24

Asi po 2 letech po instalaci nám přestal fungovat mikrofon DT, takže nahoře v bytě slyšíme, co ten dole říká, ale on nás neslyší.

Pokud byste oslovil mě, pak bych měl tyto otázky: Projevila se závada v záruční době, má vlastník nemovitosti (družstvo, SVJ, nebo vlastník bytu) kontakt na dodavatelskou firmu, uzavřeli jste s ní nějakou smlouvu, kdo je výrobce, o jaký systém se jedná??

Marek Tomis:
Díky za reakce.

Dělal mi to jeden známý elektrikář, který je momentálně mimo dosah. Jedná se se o analogový systém 4+n.

Potřeboval jsem jenom vědět, v čem může být problém, a jestli ho zvládnu sám opravit, Asi to raději nechám povolanějším než do toho vrtat :).

Ludvík Kubík:
Odpověděl jste na většinu mých otázek, takže i já budu konkrétnější: Závada je buď vadný elektretový mikrofon, nebo závada v mikrofonním obvodu DT, dále to může být ta kroucená šňůra, anebo vodič vedoucí do venkovního tabla. Nicméně se ztotožňuji s odpovědí p. Švejkovského.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana