Může být stará konzole vedení sítě skrytým rizikem pro půdní vestavbu?
Jan Franěk:
Chápu správně že sdílíte můj neklid nad tímto řešením a reakcí investora s jeho elektrikářem?
Už jsem se bál že vidím rizika i tam kde žádná nejsou o:-)
Jiří Schwarz:
Honzo, jedno riziko eliminujeme nebo snížíme způsobem, kterým zvýšíme jiné...
Ono by se dalo uvažovat o "přizemnění" té konzole.
Ale bude tam při poškození izolátoru takový zkrat, aby to "zhaslo půl vesnice"?
Nebo tam bude takový přechodový odpor, že to tam bude prskat, hořet,...
A to raději nepřemýšlím a nějakých vzdálenostech které se týkají ochrany před bleskem.
Ale to bohužel investoři asi nechtějí, když to projektanti přehlíží a bouchají pod sádrokarton kovové profily, do toho rozvody osvětlení, a nějaká vzdálenost od hromosvodu přes lehce zápalný materiál krovu je nezajímá (zle)
Radek Červený:
Osobně vidím velký problém i v tepelném mostu a konzole coby stavební konstrukci. Pokud konzola prochází tepelně zaizolovanou střechou nebo fasádou, je to nejenom slušný tepelný most, ale v případě trubky protažené střechou má navíc i dutinu. Je to tedy jen otázka času, kdy vznikne problém s vodou, která se v trubce bude srážet a hledat cestu ven.
Neznám přesně detail provedení nástřešníku v tomto případě, ale co dokáží zednící při nové fasádě je také na vydání románu.
Radim Cienciala:
Dnes na Konferenci revizních techniků, tuším že pan František Grossman vyřkl větu "revizní technik tady není od toho aby vyhledával rizika, od toho jsou jiné subjekty"
Jenže zrovna tady tento případ mě utvrzuje že tok fungovat nemůže.
Milan Hudec:
Citace: Radim Cienciala 10.04.2018, 11:27
Dnes na Konferenci revizních techniků, tuším že pan František Grossman vyřkl větu "revizní technik tady není od toho aby vyhledával rizika, od toho jsou jiné subjekty"
Jenže zrovna tady tento případ mě utvrzuje že tok fungovat nemůže.
Co už jiného by měl revizák dělat.
Naprosto hrubě nesouhlasím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana