Může být stará konzole vedení sítě skrytým rizikem pro půdní vestavbu?
Jan Franěk:
Nějak se necítím jako potížista (whist) (no) (eek)
Sice se můj poznatek netýkal toho, k čemu jsem byl objednán, přesto jsem provozovatele na něj upozornil. Jak se k tomu postaví dál, je pouze na něm. Tedy mám svědomí čisté. Jen jsem chtěl vědět, zda to už moc nepřeháním s tím vyhledáváním rizik, coby RT.
Citace: Radim Cienciala 10.04.2018, 11:27
Dnes na Konferenci revizních techniků, tuším že pan František Grossman vyřkl větu "revizní technik tady není od toho aby vyhledával rizika, od toho jsou jiné subjekty"
Osobně to považuji za blábol a důkaz, že je různá úroveň školitelů, a že ne všechno co na školení slyšíme je 100% pravda, že tedy musíme všemu zcela věřit. Stejně jako ve vašem připadě se jedná o mnoho střípků posbíraných na těchto školeních a během praxe, kde si každý sestavuje ten svůj vlastní obrázek poskládaný právě na základě těch zkušeností.
To by pak mohli zrušit RT úplně a "revizi" by dělali brigádníci s formulářem v ruce, kde by jen zatrhávali předem připravené kolonky. To nás podle mne stejně jednoho dne nemine. Montážní firma předá dokumentaci skutečného provedení, záznam z měření instalace a pak kolaudační úředník proškrtá kolonky a dá štempl.
Montážka bude tato dnes revizní měření provádět sama, nebo si na to najme někoho s přístroji, aby si je nemusela sama kupovat.
Ovšem prozatím zde RT máme právě kvůli tomu, aby zkontroloval provedení instalace a vyhledal případná rizika, za pomoci svých znalostí a důvtipu, jak je psáno ve "svatém písmu" revizáků. ;)
Ale zpět k tématu.
Docela mě mrzí, že mě hned u zákazníka nenapadl ten argument s tepelným mostem. Vím, že někde řešil plíseň kvůli špatné izolaci, a to by možná byl argument, který by alespoň donutil k zamyšlení.
Jan Hájek:
Ještě bych připomněl, že pokud bude konzole uzemněná, pak by bylo vhodné od vodiče uzemnění dodržet dostatečnou vzdálenost.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana