Jak se správně měří proud motoru v rozvaděči?

<< < (2/4) > >>

Rozmahel Vladimír:
Jak je řešena kompenzace jalového proudu? Ve stejném rozvaděči? Není např.svařený stykač.....?

Jan Pawlus:
Ventilátory jsou zapojeny Y/D pomocí třech stykačů. obyč asynchronní motory. vysoký proud byl způsoben mechanickým problém.

Měření na svorkovnici normálně jsem obejmul drát klešťákem. (U1, V1, W1)

Měřáky byly 3, dva čínské noname a jeden Fluke 381 ale všechny ukazovaly stejné hodnoty.

Kompenzace v rozvaděči není, jestli vůbec někde je, tak možná v rozvodně..

Začínám tušit, že měření na přívodu je správné, a chybné měření na svorkovnici je způsobené 6drátovým připojením? ale přece ve hvězdě je jedno jestli to je spojené ve stykači, nebo přímo na svorkovnici ne?

Omlouvám se že vás zatěžuju s takovými (pro vás) jednoduchými dotazy, ale ve škole jsem se nenaučil prakticky nic a všechno se učím za pochodu. Navíc jsem zaměřený na automatizaci, ale motory mě začínají čím dál víc zajímat..

Jan Bocek:
Tak si to zapojení motoru rozkreslete i s vinutím.

Pokud v rozvaděči měříte odvod z S1 nebo z ochrany, měříte celkový proud do motoru zapojeného již v běhu do D.

Jenže u motoru na každém vodiči naměříte proud příbližně odmocnina ze třech.
Je to obyčejná obvodová technika a zákony pana Kirchhoffa. Prostě proud tekoucí do úzlu se musí rovnat součtu proudu z něho vycházející. Ovšem je to součet vektorový.....

Spíš bych se ptal, zdá motor 11 kW s odběrem 35 A není přetížený?
Co na to štítkový proud?
Vlastně o tom víte, že je tam nějaký problém mechanického charakteru.
Někdy také zavřená klapa pro sání.....

Jan Bocek:
Citace: Jan Pawlus  07.04.2018, 18:57

Měřáky byly 3, dva čínské noname a jeden Fluke 381 ale všechny ukazovaly stejné hodnoty.

Pokud máte Fluke 381 se vším příslušenstvím, tak je to dobrá volba. To je pro "lepší" elektrikáře... ..

Jan Pawlus:
asi nějaké ložisko, jinak zavřená klapka by měla za důsledek snížení odběru ne? když ucpu vysavač otáčky se zvýší...

jinak už to chápu našel jsem si o tom článek.... ale je smutné že jsem to probíral se starýma elektrikářema a nikdo z nich mi nebyl schopný odpovědět, a když jsem jim to teď říkal jak to teda je a kreslil tak to nikdo nepochopil.... nevím potom od koho se mám učit když staří mazáci to neví...

(poklona)  pánové za rady....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana