AMPER 2018 – Svět nejmodernější elektrotechniky
Jiří Macháček:
Citace: Milan Hudec 24.03.2018, 22:56
Takové hody bez muziky (dance)
Hezky řečeno.
Něco tomu možná opravdu chybělo, ale byl jsem tam jen jedno odpoledne.
Zdenek Hejčl:
Letos mi to nevyšlo. doufal jsem čtvrtek, ale stačilo zdržení v Praze.
Při rozhodování nehoda na D1 odpoledne, tak jsem vzdal.
Podle reakcí kolegů asi výstava nic moc...
Miroslav Minařík:
Náhodou v pavilonu F byla elektromobilit a velice pěkná!
Máme odtud i pěknou reportáž s Petrem Jahodou!
Petr Liskar:
Pokud bych měl Ampér2018 hodnotit jako víno, pak bych použil větu "Nemá to jiskru a je to cítit myšinou".
Tohle mě začalo rezonovat hlavou hned poté, co jsem překonal šok ze slovíčka "chytrý". Po prvních půlhodině návštěvy výstaviště jsem dostal akutní záchvat méněcennosti - prostě jeden obyčejný Liškař se mezi tou spoustou chytrých svorek, chytrých šroubů, chytrých motorů, chytrých vypínačů a chytrého nářadí dokonale ztratil. Pevnou půdu pod nohama jsem získal až u jednoho chytrého rozvaděče, který na moji otázku ", kde tu najdu automat na kafe?" nejenže nedokázal odpovědět, ale dokonce neodpověděl ani na ten pozdrav! Takže bych tímto rád vzkázal vystavovatelům: Dokud ty vaše "chytré" bazmeky nebudou i "zdvořilé", tak se nechytáte.
Ostatně těch slovíček, ze kterých mě prýštila voda ze zubů pod tlakem, bylo víc. Kromě znaků "4.0", spojených snad se vším myslitelným, se svatým grálem vystavovatelů pro letošek stalo slovíčko "cloud", tentokrát spojené i s nemyslitelným. Například jsem docela dost dlouho stál před jedním exponátem ostrovní výrobny elektrické energie a přemýšlel, proč v jeho názvu to slovíčko "cloud" vlastně je. Jsa tvor zvídavý, optal jsem se, odpověď mě smysl nedávala. Podotýkám pro úplnost, že má otázka "proč se váš produkt jmenuje takto", zaskočila nejednoho výstavce, který projevil zájem o návštěvníka.
Ten zájem o návštěvníka byl pravda různý. Přístup "táhni odsud" mě nepřekvapil u velkých expozic typu ABB, Kopos apod., nepříjemně překvapil u menších stánků (například Teco) a dost překvapil u malých vystavovatelů. Na opačném pólu zájmu byl přístup "hrr na něj", kdy bylo o strach kolem takového stánku vůbec projít. Bohužel ale musím konstatovat, že nezájem dominoval a onu výstavně-prodejní show tam zvládal málokdo. Zvláště pak získávání relevantních informací se stalo utrpením, kdy sdělení "podívejte se na náš web, máme to tam" dominovalo.
Pro mě osobně Ampér2018 ztráta nebyla - potkal jsem známé lidičky, získal několik aktivních spoluprací a můj kluk se (na pár minut) stal odborným konzultantem pro DEHN+SÖHNE ;) Pravda je, že mám výstaviště za rohem a že ve světle dvoudenního výletu bych to do ztráty taktéž zařadil...
Jan Franěk:
Tak to jsem byl asi na jiném Ampéru. Na většině "stánků" jsem byl velmi srdečně přivítán a mé dotazy byly většinou diskutovány s nějakým technikem. Prakticky všude jsem byl zván k malému občerstvení a tak jsem nakonec uhasil žízeň u Dehnu a nechal se přemluvit na preso od baristy na ploše Koposu.
Jinak jsem se venku nechal zlákat klobásou a kouskem masa z pštrosa a musím říci, že nešlo o vyhozené peníze. Jen škoda že mi nezůstalo místo i na pštrosí guláš. Možná příště. Naopak sladká tečka v podobě koulí v čokoládě ruzných příchutí mě zklamala chutí a nemile překvapila nesmyslnou cenou.
Jak jsem psal. I díky setkání s mnoha kolegy (bohužel jen krátké) a lidmi z mnoha firem se kterými komunikuji (otravuji celý rok tech. dotazy) to neberu jako ztrátu času. Kdybych to tak viděl, prostě tam nejedu. Osobní vazby je potřeba stále udržovat.
Jinými slovy. Pokud bych čekal spoustu novinek, velká a zajímavá show, nebo podepsání kontraktů na celý rok, byl bych také zklamán.
ALe se zájmem jsem si prohlédl elektromobilit u jako Mirek Minařík, se synem studujícím automatizaci prošel vystavené zajímavé stroje a pak stánky týkající se mého oboru a zaměření o kterých už jsem psal. Pozvání do výroby "na čumendu" bylo už jen třešínkou na konec.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana