Jak vyřešit přístup k elektroměru, když chci svůj pozemek dodatečně oplotit?

<< < (2/3) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Jaroslav Ložek1  22.02.2018, 07:41

Koupil jsem novostavbu,  kde je elektroměr umístěn v rozvodné krabici před domem na našem pozemku.

Je zarážející, že jste koupil novostavbu se závadou na přípojce.
Osobně bych šel do přemístění odběrného místa na hranici pozemku dle platných předpisů.
Pokud necháte distribuční síť na svém pozemku, může se vám to v budoucnosti dost zkomplikovat.

PS. Pokud je to opravdu novostavba se vším všudy, měl byste požadovat náhradu na prodejci.

Jaroslav Ložek:
No já si zas říkal, že když je kolaudace a revize, že by vše mělo být podle platných norem = kdyby bylo něco špatně, tyhle doklady by nemohly existovat. Stavební dozor, při předávání domu, taky nic nenamítal, tak žiju v domnění, že je vše v pořádku. Přikládám fotku, jak to u nás vypadá. Je to dvojdům, takže jsou tam dvě rozvodné krabice na elektroměr.
Novostavba je to se vším všudy, takže reklamace je teoreticky možná. Ale když je kolaudace a revize, tak předpokládám, že prodejce bude argumentovat, že mají doklady, že je vše v pořádku a přeložení neudělají. Jak tohle pak řešit, netuším. Udělat novou revizi, kde by bylo poukázáno na tento nedostatek?

Radim Strycharski:
Předpokládám, že hranice pozemků je až v úrovni toho živého plotu a že ty dva rozvaděče jsou skutečně jen elektroměrové. Potom máte ještě pojistky v pojistkové skříni distributora a to asi na hranici pozemků bude; pojistková skříň je předávací místo mezi distribuční soustavou a elektroinstala cí odběratele. Tohle provedení by nemělo být problémem v žádném řízení. Jestliže původnímu majiteli distributor povolil umístění elektroměrovéh o rozvaděče za podmínky zachování volného přístupu, mělo by to být dodrženo po celou dobu provozu. Takže pokud chcete provést znepřístupnění, měl byste na své náklady provést přesunutí rozvaděče.

ACEOF ACES:
Vedení z přípojkové/pojistkové skříně do elektroměrovéh o rozvaděče, elektroměrový rozvaděč, vedení z elektroměrovéh o rozvaděče dále, je majetkem odběratele.
Majetkem distributora je elektroměr, popř. přijímač HDO (je-li osazený) v elektroměrovém rozvaděči odběratele.

Jaroslav Ložek:
Ano, živý plot je hranice pozemku. A je někde ta podmínka/dohoda o volném přístupu uvedena? Procházel jsem revizi a nikde jsem tuhle podmínku nenašel. Jestli myslíte zaplombovaný jištič (promiňte, jsem laik),  tak ten jsem viděl hned vedle elekroměru (tedy na mém pozemku). Na hranici pozemku už žádná skříň není.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana