Jak vyřešit přístup k elektroměru, když chci svůj pozemek dodatečně oplotit?
Jaroslav Ložek1:
Koupil jsem novostavbu, kde je elektroměr umístěn v rozvodné krabici před domem na našem pozemku. Jelikož se ale po našem pozemnku prochází neustále nějací psi a cizí lidé, rozhodli jsme se sousedem pořídit elektrickou bránu. Teď ale vzniká problém, že přístup k elektroměru nebude volně přístupný, ale právě za tou branou. Psal jsem na distribuci, zda se to dá nějak vyřešit, ale jejich odpověď byla standardní - přesun elektroměru do oplocení (volal tam i soused a tam mu prý do telefonu řekli, že když je dům zkolaudovaný, nikdo nemůže bránit v oplocení pozemku. Prý, kdyby kolaudace nebyla, tak by bylo nutné elektroměr přemístit. Písemně to ale nemá). Chci se proto zeptat lidí z praxe, zda je možné nějaké jiné řešení, nebo jak se to dá řešit. Dům je zkolaudován, revizi samozřejmě mám.
Napadlo mě prostě sehnat kontakt na člověka, který bude dělat odečty a dát mu klíče od branky, která bude ve vratech. Nebo je nějaká možnost samoodečtu / dálkového odečtu?
Nebo se to neřeší, když všechny doklady mám? Přijde mi zvláštní, že si kvůli umístění elektroměru nemohu oplotit svůj majetek.
Vít Rotrekl:
Postněte sem fotku
Ano, samoodečet je možný. U Eonu jsem si jistej, u ČEZ/PRE si myslím, že to bude také možné.
Na přesun ani nemyslete. Pokud je to zařízení jednou zprovozněno a elektroměr je osazen. Nemá žádný distributor jakoukoliv páku na to aby vás to donutil přesunout. Tedy asi mimo případu, kdy by byl rozvaděč v havarijním stavu.
Maroš Klein:
Elektromer bol voľne prístupný len relatívne, keďže reálne má byť voľne prístupný na hranici pozemku.
Zmena na hranici pozemku z neexistujúceho plota na existujúci nie je zmenou odberného miesta, a ani vás nezaväzuje k žiadnej žiadosti. Distribútor už raz odberné miesto schválil a zmluvu uzavrel. Dobrovoľne.
Plot ani vodná priekopa na tom veľa nezmenia, akurát pribudne schránka na novom plote, a v nej lístok od odpočtára.
Jaroslav Ložek:
(poklona) moc za reakce - jsem rád, že nebudu muset nic rozkopávat a přesouvat. Fotku pošlu večer, nemám ji teď u sebe. (poklona) .
Jiří Schwarz:
Jestliže se nic nemění na stavbě, přípojce, elektroměrovém rozvaděči, a jen se na stávající hranici pozemku udělá plot, vůbec bych za energetiky neběhal a neprovokoval ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana